Pavlova Tarifi

Son güncelleme: 21.04.2009 18:35
  • Pavlova pastası - Pavlova nasıl yapılır

    noimage

    Malzemeler
    5 yumurta akı
    225 gr. toz şeker ( 1su bardağı + 2 parmak şeker)
    2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
    3 tatlı kaşığı nişasta
    1 paket vanilya
    Çilek veya muz
    1 paket şanti

    Şantiyi hazırlamak için 1 bardak süt

    Hazırlanışı
    Ön Bilgileri: Yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır. Malzemeyi hazırlamak için fırın en düşük ısıda ısıtılmalıdır. Yumurta aklarını köpük haline gelene kadar çırpınız. Azar azar toz şeker ilave ediniz. Şeker eriyinceye kadar çırpınız. Şeker ve yumurta akı işlemi yaklaşık 25 dk. sürer. Katı bir köpük elde ediniz. Bu şekilde iken sirke, nişasta, vanilya koyunuz. 5 dk. daha çırpınız. Tepsiye alüminyum folyo seriniz. Folyo üzerine elde ettiğiniz katı köpüğü yaymadan yukarı doğru adeta tepe şekli vererek koyunuz. Daha sonra 150 cc. orta gözde 40 dk. kadar pişiriniz. Fırın soğuyana kadar açmayınız pastayı alınız. Tabağa koyunuz. Üst kısmı çökmüş bir görüntü olabilir.
#21.04.2009 18:35 0 0 0