Yitirişimizin 30. Yılında Muhsin Ertuğrul'a Saygı...

Son güncelleme: 24.04.2009 13:57

  • Yitirişimizin 30. Yılında Muhsin Ertuğrul'a Saygı...




    noimage

    Yitirişimizin 30. Yılında Muhsin Ertuğrul'a Saygı...

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, tiyatromuzun büyük ustası Muhsin ERTUĞRUL'u, ölümünün 30. yıldönümünde bir dizi etkinlikle anıyor. 27 Nisan 2009 Pazartesi, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde gerçekleştirilecek sunum, söyleşi ve dinletiler etkinliğin ilk adımını oluşturuyor.

    Saat 11.30'da, İBBŞT Genel Sanat Yönetmeni Orhan ALKAYA'nın açılış konuşmasıyla başlayacak etkinlik, 11.45'te, Mimar Sinan Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü arşivinden "MUHSİN ERTUĞRUL BELGESELİ"nin gösterimiyle sürdürülecek. Saat 12.00'da, "ANILARDAKİ MUHSİN ERTUĞRUL " başlığını taşıyan bölüm Zeynep ORAL'ın moderatörlüğünde, Şakir ECZACIBAŞI, Yıldız KENTER ve Beklan ALGAN'ı konuk edecek. "EĞİTİMDE, ÇOCUK ve GENÇLİK TİYATROSUNDA ve DENEYSEL TİYATRODA MUHSİN ERTUĞRUL" başlıklı söyleşi saat 14.30'da başlayacak. Taner BARLAS'ın moderatörlüğündeki söyleşiye, Macit KOPER, Ümit DENİZER, Turgut DENİZER ve Beklan ALGAN konuk olarak katılacak.

    Saat 16.00'da Efdal SEVİNÇLİ, "MUHSİN ERTUĞRUL'dan KALAN SORULAR" başlıklı bir sunum yapacak. Saat 16.30'da ise Cemal ÜNLÜ ve Gökhan AKÇURA'nın sunumlarıyla, "MUHSİN ERTUĞRUL'un YÖNETTİĞİ OYUN ve FİLMLERDEN TAŞ PLAK DİNLETİSİ" yer alacak. Ayrıca aynı gün Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nin fuayesinde Muhsin ERTUĞRUL'un yaşamından kesitleri içeren bir sergi açılacak ve bir hafta boyunca ziyarete açık tutulacak.

    Etkinliklerin bir başka bölümü, büyük ustanın ölüm yıldönümü olan 29 Nisan 2009 Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Saat 11.00'da, Muhsin ERTUĞRUL'un Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bulunan mezarı ziyaret edilecek ve bir anma töreni yapılacak. Bunun yanı sıra yine aynı gün, İBBŞT Sahneleri'ndeki bütün gösteriler öncesi saygı duruşunda bulunulacak ve geleneksel anma mumları yakılacak. Anma etkinliklerinin duyuru ve yaygınlaştırılması ve İstanbullu sanatseverlerle paylaşılabilmesi için İstanbul'un bütün ilçelerine yayılan afiş, bez afiş ve billboard çalışması yapıldı. Etkinliklerin tamamı 29 Nisan 2009 sonrası bir kitap haline getirilecek. 26 Nisan - 03 Mayıs 2009 tarihleri arasına yayılan bu etkinlikler dışında, bu yıl 25.'si organize edilen İBBŞT "GENÇ GÜNLER" etkinliği, büyük ustanın ölümünün 30. yıldönümü anısına ithaf edildi.


    İBBŞT, bütün tiyatroseverleri etkinliklere davet ediyor ve 29 Nisan 2009 günü gösterisi olan bütün tiyatroları büyük ustamız adına saygı duruşunda bulunmaya çağırıyor
    .
#24.04.2009 13:57 0 0 0