Yalancı Çerkez Tavuğu

Son güncelleme: 26.04.2009 11:37
  • Yalancı Çerkez Tavuğu - Yalancı Çerkez Tavuğu tarifi - meze tarifleri
    noimage
    Malzemeler
    • 500 gr tavuk göğsü
    • 1 adet havuç
    • 1 adet soğan
    • 1 adet defne yaprağı
    • su
    • karabiber
    • sosu:
    • 500 ml süt
    • 4 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 adet yumurta
    • 3 diş sarımsak
    • 1 su bardağı ceviz
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    Üzeri için:
    • 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

    Tarif

    1. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. Cevizleri ayıklayıp, iri parçalar halinde çekin.

    2. Derin bir tencereye soğuk su koyup, içine tavuk göğüslerini, bütün soğanı ve havuçu, defne yaprağını ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakın.

    3. Tavuk göğüsleri haşlanırken ayrı tencereye Sana Crème Bonjouru koyup, kızdırın. Yağ kızınca içine unu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun.

    4. Bir kabın içinde Süt ile ayrı bir kaba kırdığnız yumurtayı karıştırın.

    5. Kavrulan una kıyılmış sarımsakları ilave edip, kavurmaya devam edin.

    6. Unun rengi fazla koyulaşmadan içine devamlı karıştırarak sütlü yumurtayı ekleyip, karıştırarak orta ateşte pişirin. (sosun topaklanmamsı için devamlı karıştırın.

    7. En son olarak sosa iri çekilmiş cevizleri , tuz-karabiberi ekleyip, sosu bir taşım orta atşete kaynatıp, ateşten alın.

    8. Sosu için:Ayrı bir tencerede Sana crème bonjouru kızdırıp, içine salçayı , kırmızı pul biberi ve karabiberi ekleyip, kavurun.

    9. Haşlanan tavuk göğüslerini soğutup, servis tabağına ince ince didikleyin.

    10. Tavuk göğüslerinin yarısını servis tabağına koyup, üzerine cevizli beşamelli sosun yarısını döküp, iyice karıştırın. Sosun üzerine tekrar tavuk parçalarını dizip, kalan sosu döküp, üzerini kaşığın sırtı ile düzeltin.

    11. En son olarak üzerine hazırladığınız Sana Crème Bonjourlu sosu gezdirip, sıcak olarak servis edin.
#26.04.2009 11:37 0 0 0