Moto GP İstanbul'da yapılacak

Son güncelleme: 22.04.2005 20:51
  • noimage

    Dünyanın en çok izlenen 5 spor organizasyonundan biri olan MOTO GPyi Türkiyeye getirmeyi başaran Motosiklet Federasyonu, bu büyük organizasyonu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirecek.

    Kurulduğu Haziran 2003ten bu yana büyük başarılara imza atarak ulusal ve bölgesel yarışları % 80 oranında artıran Motosiklet Federasyonu, uluslararası yarışlara da ev sahipliği yapıyor.

    Motor sporlarının iki zirve yarışından biri olan ve dünya spor kamuoyunun büyük bir heyecanla izlediği MOTO GP takvimine giren İstanbulda yarışın ev sahipliğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapacak.

    Türkiyenin yerel yönetimler içinde spora en büyük desteği veren belediyesi olan İstanbul Büyükşehir, TMF ile gerçekleştireceği bu büyük organizasyonla İstanbulu dünyaya farklı bir pencereden tanıtacak.

    Toplam 185 ülke televizyonunun 102sinin naklen yayınladığı yarışları izlemek içinse yurtdışından elli bine yakın yabancı izleyicinin 2005 Ekim ayında İstanbula gelmesi bekleniyor.

    BAŞKAN TOPBAŞTAN DESTEK SÖZÜ

    Geçtiğimiz Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğanla birlikte İstanbul Otodrom Pistini gezen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, ülkemizi bu yıl dünya şampiyonasında temsil edecek olan Kenan Sofuoğlunun şovunu büyük ilgiyle izlemiş ve MOTO GP yarışlarına destek olacaklarını açıklamıştı.

    Başkan Topbaş ve Büyükşehir yetkililerinin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve TMF Başkanlığı ile irtibata geçerek yarışlar için resmi işlemleri başlatmalarının ardından federasyon, MOTO GP çalışmalarına hız verdi.

    Öte yandan MOTO GP için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hareket edecek olmalarının organizasyon adına büyük bir kazanç ve şans olacağını vurgulayan Motosiklet Federasyonu Başkanı Yunus Uçar, başta Başkan Topbaş olmak üzere tüm Büyükşehir yetkililerine teşekkür ettiklerini açıkladı.

    Yerel yönetimlerin sporun ve sporcunun temel destekçisi olduğunu vurgulayan Başkan Uçar, MOTO GPyi özellikle amatör sporun himayecisi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

    Uçar, bu büyük organizasyonla gerek belediye hizmetlerini ve gerekse İstanbulun eşsiz güzelliklerini tüm dünyaya göstereceklerini sözlerine ekledi.
#22.04.2005 11:27 0 0 0
  • harika olur bence tsk ederim paylasimin icin verdigin haber icin
#22.04.2005 14:43 0 0 0
  • bilgiler için saol dostum ellerine saglik
#22.04.2005 17:50 0 0 0
  • bence çok iyi olur, turizm açısından.
#22.04.2005 20:51 0 0 0