300 gr küçük kuşbaşı kesilmiş kuzu et- haşlandıktan sonra kemiklerinden ayırın etleri
1 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
yarım kg taze sarımsak (sadece beyaz kısımları)
yarım kg taze soğan (sadece beyaz kısımları
2 yemek kaşığı kuru nane
1 yumurta
iki yemek kaşığı un
6 dolu kepçe süzme yoğurt- 500 gr süzme yoğurt kullanabilirsiniz
yağ, tuz
Yapılışı:
1. Eti ve nohutları tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle iyice yumuşayana kadar haşlayın.
2. Haşlanan malzemelere yarım cm uzunluğunda doğradığınız taze soğan ve sarımsakları katın.
3. Gerekiyorsa su ilavesi yapın. Suyun ölçüsü malzemelerin üzerine çok az çıkacak kadar olacak.
4. Bu arada yoğurt, yumurta ve unu topak kalmayacak biçimde güzelce çırpın.
5. Sebzelerde yumuşayınca yemeğin suyundan biraz alarak yoğurda katıp karıştırın ve böylece ılıtın.
6. Ardından karıştırarak yoğurdu yemeğe ilave edin. Yemeğin suyu az olursa sıcak su ilave edin.
7. Sürekli karıştırarak yemeği bir taşım kaynatın. Ocaktan alınca tuz ilave