Vista'nın uykusu ya çok hafif, ya çok ağır!

Son güncelleme: 30.09.2009 22:05
Han Han foto
  • Vista'nın uykusu ya çok hafif, ya çok ağır!

    noimage

    Bilgisayarınızı uyku moduna almak pek çok sebepten dolayı faydalıdır. Özellikle bilgisayarınızı kullanmayacağınız durumlarda gereksiz çalışmasını önlemek, hem enerji hem de para tasarrufu sağlar.

    Windows Vista'nın uyku modu çoğu zaman sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Fakat arada sırada Vista'nın uykuda olması gereken zamanlarda normal çalıştığını fark edebilirsiniz. Çoğu zaman bunun sebebi takılı olan USB cihazlardan gelen sinyallerin Vista'nın uykusunu bölmesi. Bazı durumlarda ise sorun tam tersi olabilir. Örneği farenizi oynattığınızda Vista uyku modundan çıkamayabilir.

    Eğer durum bu tarz bir sorunsa, gidermek için Bilgisayarım'a sağ tuşla tıklayıp Özellikler'i seçin. Açılan pencerede sol tarafta yer alan Aygıt Yöneticisi'ne tıklayın. Burada bilgisayarınıza bağlı tüm aygıtları göreceksiniz. Özellikle USB ile bağlanmış aygıtlara sağ tuşla tıklayın ve açılan pencereden Özellikler'i tıklayın. Burada yer alan sekmelerde güç yönetimi ile ilgili olanı seçtiğinizde, bu aygıtın bilgisayarı uyandırıp uyandırmayacağına dair bir ibare göreceksiniz. Eğer sorun hafif uykuysa, burada yer alan işareti kaldırabilirsiniz. Eğer bu aygıt Vista'yı uyandıramıyorsa, bu seçenek işaretli olmayabilir. Buradan istediğiniz ayarlamayı yapabilirsiniz.


    Giriş yapmak çok zaman alıyor!
    Vista güvenlik konusunda son derece hassas. Sizin gözden kaçırabileceğiniz güvenlik detaylarını sizin yerinize düşünüp, sizden önce ayarlıyor. Bu güzel bir alışkanlık olsa da, her kullanıcı için faydalı olmayabilir.

    Bildiğiniz gibi Vista, sisteme giriş yapmadan önce kullanıcının şifresini girmeyi zorunlu kılıyor. Paylaşılan bilgisayarlar veya paylaşılan ortamlardaki bilgisayarlar için bu güzel bir özellik olabilir. Fakat eğer bilgisayarı sizden başka kullanan yoksa, her seferinde şifre girmekle uğraşmaya vakit ayırmak istemeyebilirsiniz.

    Giriş ekranında şifre zorunluluğunu kaldırmak için Başlat tuşuna bastıktan sonra, alt bölümdeki arama kutusuna şunu yazıp ENTER'a basın:
    control userpasswords2
    Karşınıza gelen pencerede "Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir" yazılı bir satır göreceksiniz. Buradaki işareti kaldırıp Tamam tuşuna basın. Eğer sorulursa şifrenizi iki kere girin ve bundan sonra Vista oturum açılışında beklemek zorunda kalmayın.
#01.05.2009 10:05 0 0 0
  • valla ben vistanın "uyku proplemleri"nden çok çekmişimdir.
    kazara biri bir tuşa basıyo.gelde bekle ya...
    en sonunda bu özelliğini tamamen kapattım.
    şimdi fena olmadı hani.
#30.09.2009 22:05 0 0 0