Ve Bülent Arınç kabinede

Son güncelleme: 03.05.2009 21:02
  • 'Milli Görüş'ün en etkili isimlerinden birisi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı oldu

    02.05.2009 00:20
    Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığına getirilen AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, ''Türkiye'ye hizmete kabinede devam edeceğiz'' dedi.

    Arınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 saat önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından arandığını ve yeni görevi hakkında bilgi sahibi olduğunu belirterek, Başbakan Erdoğan tarafından kabine listesinin açıklanması sırasında da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından telefonla arandığını söyledi.

    Manisa'da bulunduğunu ve seçim bölgesinde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Arınç, şöyle konuştu:

    ''Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı onur verici bir görev. Bu yönde bir beklenti içinde değildim. Takdiri sebebiyle Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın güvenlerine layık olmaya çalışacağım. Türkiye'ye hizmete kabinede devam edeceğiz. Hayırlı olmasını diliyorum.''

    Arınç'ın öz geçmişi şöyle:

    Manisa Milletvekili Arınç, 1948 yılında Bursa'da doğdu. Manisa Lisesini bitiren Arınç, 1970 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Arınç, uzun süre Manisa'da serbest avukatlık yaptı.

    Gençlik Kolları Başkanlığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Arınç, 24 Aralık 1995'te yapılan milletvekili genel seçimlerinde Refah Partisi'nden Manisa Milletvekili seçildi. Arınç, aynı partide MKYK üyeliği görevini de yürüttü.

    18 Nisan 1999 tarihinde yapılan 21. Dönem milletvekili genel seçimlerinde ikinci kez Manisa Milletvekili olarak Parlamentoya giren Arınç, 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Grup Başkanlığı görevini üstlendi.

    Bülent Arınç, 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan milletvekili erken genel seçimlerinde üçüncü kez Manisa Milletvekili olarak Parlamento'ya girdi ve 19 Kasım 2002 tarihinde TBMM Başkanlığı'na seçildi.

    22. Dönem'de TBMM Başkanı olarak görev yapan Arınç, 23. Dönem'de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı oldu.

    İyi düzeyde İngilizce bilen Arınç, evli ve 2 çocuk babası.
#02.05.2009 08:06 0 0 0
  • Bu gösteriyorki erdoğan kimseyi takmiyor.tsk yi bile.
#02.05.2009 08:07 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Laf konusmayi bilmeyen bir insan. Tabir-i caizse lafi damdan yuvarliyor.
#02.05.2009 14:35 0 0 0
  • "adam" mı kalmadı ki bülent arınç'ı kabineye aldılar (:
#02.05.2009 16:24 0 0 0
  • Bu gösteriyorki erdoğan kimseyi takmiyor.tsk yi bile.

    Bu ne demek şimdi..Yeter Atın şu zihniyeti kafanızdan .. Bu ülkede demokrasi var TSKyı bile takmıyor demek ne demek?.
#02.05.2009 21:15 0 0 0
  • adam açık açık laik rejime karşı olduğunu ifade ediyor... hangi demokrasiden bahsediyorsun? o adamı biz mi getirdik kabineye? tsk'dan boykot yiyen adamı bile bile bakan yapmışlarsa bişeyler yanlıştır...
#03.05.2009 09:23 0 0 0
  • TSK kim ? Kime bağlı bir kurum..Siyasete ne karışır? O kadar karışacaksa siyasi partilerin ne işi var .. Darbe ağzıyla konuşuyorsunuz burda..

    Laikliğin bir yere gittiği yok korkmayın..Sizlere bu korkuyu verdiklerinden bu hale geldik zaten.. Sarhoş alyaş birinden sözüm ona şeyh yaptılar ..Şeriat tehlikesi var dediler.. Ülkeyi bir güzel karıştırdılar .. Sizde onların bu oyununa katkı sağlıyorsunuz hala...

    Bu ülkede ne şeriat tehlikesi var nede irtica korkmayın bu kadar..
#03.05.2009 09:34 0 0 0
  • "TSK'nın vazifesi Anayasa ve yasalarla belirlenmiş olup, 2000'li yıllarda Türk Silahlı Kuvvetleri, yeni güvenlik sorunlarına ve krizlere uygun şekilde reaksiyon göstermek, belirsizliklere karşı hazır olmak, iç ve dış tehdit ve risklere karşı ülkenin güvenliğini sağlayabilmektir."

    darbe ağzıymış. laiklik olmasa irana dönüşürüz... bu Atatürk'ün ilkesidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinden biridir. laikliğe karşı bir tehdit varsa bunu örtbas ederek geçiştiremeyiz. ciddi konular hakkında küçümseyici tavırlar hoş olmuyor...

    ne şeriat tehlikesi ne irtica ha... ayrı ülkelerde mi yaşıyoruz acaba...

    tsk'yi öyle ucuz bişeymiş gibi görmekten utanmayanlara başka da sözüm yok...
#03.05.2009 09:49 0 0 0
  • :D Sadece gülüyorum..

    Kim laiklik karşıtı iş yapıyor..Laikliğin savunucularını gördük.. HAraç çetesi hepsi..Atatürkçülüğün laikliğin arkasına saklanarak yaptılar bunlarıda.. Cezalarınıda çekiyorlar şimdi..Gerçi onlarında savunucuları var ama şekil a da görüldüğü gibi..
#03.05.2009 10:47 0 0 0
  • ithamda bulunma ben kimseyi savunmuyorum (: tsk'ya dil uzatan da sensin... ben de "sen kimsin ki" diyorum (: vatandaşlığını yap kafi... laikliği veya şeriati veya olacak başka bişeyi etkileyebilecek bi yapın yok zaten (: bu bi hakaret, itham veya saygısızlık değildir (: gerçekçiliktir (: yok öyle algılayacak olursan da dediğimi tersine çıkar ve etkile bakalım bu oluşum ve olguları (:

    sen sadece gül...
#03.05.2009 10:57 0 0 0
  • Sana kaldıya bu laikliği savunmak, korumak..Laikliğe karşı kim bir şey söyledi şimdi burda.. Konuştuklarına dikkat et haddini bil.
#03.05.2009 11:01 0 0 0
  • hiçbişey olmuyormuş gibi davranmak, yani senin yaptığın çok mu doğru ki? had bildirmeye gerek yok lütfen (: çirkinleşmeyelim... ben aşağılayıcı hiçbir şey söylemedim... siyaset konuşamayacaksan, kaldıramayacaksan da lütfen daha da uzatma..
#03.05.2009 11:13 0 0 0
  • ben de "sen kimsin ki" diyorum (: vatandaşlığını yap kafi...

    Sanamı kaldı benim vatandaşlığımı sorgulamak sen kimsin ki? Yazdıklarını oku önce bir konu hakkında yorum yap kişi hakkında değil..
#03.05.2009 11:16 0 0 0
  • ben tsk'ya nazaran "sen kimsin ki" demiştim... (: herkeste bir cımbız var tabiki (: konu hakkında yorum yapıyorum zaten..

    bülent arınç tsk'dan boykot yemiş birisi... dedim.. tsk kim oluyor diye atıldın ortaya (: var mı böyle bişey ya hakim bey (: gözünü seviyim hakim bey bu da mı gol değil (:
#03.05.2009 11:21 0 0 0
  • Evet TSK kim diyorum halada dediklerimin arkasındayım..
    Siyasete karışacaksa bu kadar siyasi partilere ne gerek var bununda dedim alıntı yapabilirisn :D

    Bu ülke hukuk devleti TSK nın dedikleriyle işlemiyor.. TSK ülke güvenliğine mi bakmalı sence Siyasetemi :)
#03.05.2009 11:25 0 0 0
  • ama bir görevini de unutmayalım... Atatürk'ün ilkelerine sahip çıkmak... siyaset yapmıyor yani. söz konusu ülke güvenliği ise zaten bu siyaset konusu değildir (:

    "Siyaset, belli bir toplumda çatışma halinde olan çıkarların uzlaştırılması faaliyetidir. Bu uzlaştırma faaliyeti ise yönetim erkinin elde bulunması ile gerçekleşir."

    bülent arınç da laik rejime karşı olduğunu belli eden birisi...

    taşlar hala hava da mı?
#03.05.2009 11:31 0 0 0
  • tsk ile nasıl bağlantı kuruyosunuz hakkaten gülüyorum size ya! ne kadar cahilce konuşmalar bunlar...siz nasıl bir zihniyete sahipsiniz böyle...tsk nın hükümet işleriyle hiç bir alakası olamaz bi kere en başta Atatürk ordunun siyasete karışmasını engellemiştir zaten...bir zamanlar askeri görevdekiler aynı zamanda milletvekili olabiliyorken Atatürk çıkardığı yasayla askerin milletvekili olmasını engellemiştir ve Atatürk,1909'da 'siyasete müdahale orduyu zaafa uğratır' demiştir...ayrıca 'Bir ordunun cevheri ne olursa olsun, siyasete karışırsa birlikte hareket ve savaşma kabiliyetini kaybeder ve vatanın savunma gücünü hiçe indirir' sözüde sevgili Atamıza aittir....açın biraz tarihinizi okuyun! tarihini Atasının düşüncelerini bilmeyen insanlar nasıl laiklikten dem vuruyorlar burda...Atatürk hiç bir zaman ordunun siyasete karışmasını istememiştir bunu önlemek için elinden geleni yapmıştır...hadi şimdide bahane bulun bakalım? güya bu ülkenin vatandaşısınız öylemi ? darbeci zihniyetler!
#03.05.2009 11:50 0 0 0
  • Bülent Arınçı kim seçmiş?

    Onu seçenler sana göre Laik rejime karşı olanlarmı? Eğer dediğin gibiyse bu ülkede büyük çoğunluk Laik rejime karşı..

    Ama hiç alakası yok.. yaptığın copy paste lerin :D birinde TSK 2000 lerden sonra yeni tehditleri karşısında da savunucu politikalar izlemeye girişmektedir gibi bir ifade var .. dediğin dönem 28 şubat dönemi.. O dnemi önce bir araştır sen sonra gel burda o dönemi örnek göster..
#03.05.2009 11:54 0 0 0
  • hala darbeci zihniyet deniyor ya :D bülent arınç laiklik karşıtı tutumlar sergilediğinden tsk tarafından boykot yemişti dedik. nasıl kabineye alınır dedik göz göre göre... hala darbe deniyor. tsk bakan olmasını mı yasakladı dedik... bu adamı çöpe mi attı dedik... siz de bir darbedir tutturmuşsunuz ha :D bu adam laiklik karşıtı olduğu halde, türkiye cumhuriyetinin temellerinden biri laiklik olduğu halde nasıl bakan olur onu tartışıyoruz burda, siz de darbeye getirdiniz olayı...

    önce türban konusu, şimdi darbe konusu, kapatma davası falan filan... hepsi göz boyamaca (: fasafiso... siz onların düşünmenizi istediklerini düşünmeye devam edin (: darbeden kimse bahsetmedi burda, ya da tsk'nın meclise müdahale etmesinden. kendi kendinize gelin güvey oldunuz (: geri dönüp okuyun... darbeci zihniyetler etiketini yapıştırmanız da hoş değil, her sol görüşlü insan dediğiniz zihniyette değildir... ki zaten sol görüşlü denemez öylelerine, sol görüş evrensel görüştür (:
#03.05.2009 11:58 0 0 0