Şanlıurfaspor Şampiyon

Son güncelleme: 04.05.2009 13:28
  • Şanlıurfaspor deplasmanda Adıyamanspor ile 2-2 berabere kaldı. Şanlıurfaspor Şampiyonluğunu ilan etti

    noimage
    Puan Durumu

    ----------------------------------------------

    1-Ş.Urfaspor : 55 (ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ)

    2-İskenderun Demir Çelikspor : 48

    3-Adıyamanspor : 48

    4-Mardinspor : 45

    5-Gaskispor : 41

    6-Elazığspor : 41

    7-Ş.Urfa Bld.Spor : 31

    8-Malatya Belediyespor : 12


    Şanlıurfaspor hakkinda
    Şanlıurfaspor hangi grupta
    Şanlıurfaspor bilgi
    Şanlıurfaspor bank asyaya dogru
#04.05.2009 10:11 0 0 0
  • Şanlıurfaspor Play Off'ta bir birinden zorlu 3 maç, normal süreyle 270 dakika futbol oynayacak.

    Şanlıurfaspor 8 takımlı Play Off'ta ilk maçını kazanması halinde son 4 takım arasında yer alacak ve yarı final oynayacak.

    Bu maçı da kazanması halinde finalde karşılaşacağı takımı da yenmesi durumunda Bank Asya'ya yükselen 3. Takım olacak.

    TFF 2. Lig, Yükselme Grubu ve Play Off'ta statü nedir?

    TFF 2. Lig'i Bank Asya 1. Ligi'nden düşen 3 takım ile TFF 3.Liginden TFF 2.Ligine yükselen 14 takım ve bir önceki sezonunda TFF 2.Lig da oynayan 37 takımın iştiraki ile toplam 54 takım arasında 10 takımlı 1 Grup ve 11 Takımlı 4 Grup seklinde oynanıyor. Kademe müsabakaları beş grupta toplam 54 takım arasında çift devreli lig usulüne göre oynanıyor. Kademe müsabakaları sonunda gruplarında birinci ve ikinci sıraları alan toplam on takım yükselme grubu müsabakalarına katılmaya hak kazanıyor.

    Yükselme Grubu müsabakaları ise on takımın katılmasıyla tek grupta çift devreli lig usulüne göre oynanıyor. Müsabakalar sıfır puanla başlıyor. Yükselme grubu müsabakaları sonunda birinci ve ikinci dereceleri alan iki takım ile eleme müsabakaları sonunda tespit edilecek bir takım daha olmak üzere toplam üç takım Bank Asya 1.Ligine yükseliyor. Klasman Müsabakaları ise kademe müsabakaları sonunda bir grupta 3-10, dört gruptada 3-11 sırayı alan toplam 44 takım arasında 5 grupta çift devreli lig usulüne göre oynanıyor. Müsabakalara kademe müsabakalarında alınan puanlarla devam ediliyor.

    Klasman müsabakaları sonunda her grupta son üç sırayı alan toplam 15 takım TFF 3. ligine düşüyor. Eleme Müsabakaları (Play Off) TFF 2.Lig Yükselme grubu müsabakaları sonunda 3, 4 ve 5 nci sıraları alan 3 takım ile Klasman müsabakaları sonunda gruplarında ilk sırayı alan 5 takımın katılmasıyla toplam 8 takım Bank Asya 1.Ligine çıkacak 3 ncü takımı belirleyecek eleme müsabakaları grubunu oluşturuyor.

    Eleme grubu müsabakaları kur'a usulü ile, TFF tarafından belirlenecek tarafsız saha veya sahalarda, tek maçlı eleme usulü ile oynanıyor. Müsabakalar sonunda birinci olan takım Bank Asya 1.Ligi' ne yükselmeye hak kazanıyor. Eleme usulüne göre oynanacak olan müsabakaların normal süresinin beraberlikle sonuçlanması halinde, müsabaka 15'er dakikalık iki devre halinde uzatılıyor ve uzatma süreleri sonunda da beraberlik bozulmaz ise, kazanan takım seri penaltı atışları sonucunda belirleniyor.

    Öte yandan 2008 - 2009 Sezonunda TFF 2.Lig Klasman Gruplarında birinci ve Play-Off oynamaya hak kazanan 5 takımdan biri olmaya aday Şanlıurfaspor gelecek sezon Fortis Türkiye Kupası'nda oynamaya hak kazanacak.
#04.05.2009 13:28 0 0 0