Oklava Baklavası

Son güncelleme: 08.05.2009 15:54
  • Oklava Baklavası tarifi - Oklava Baklavası yapilisi

    noimage

    500 gr un
    2 yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı ayçiçekyağı
    1 çay kaşığı karbonat
    1 yemek kaşığı sirke
    Biraz tuz
    Açmak için;
    250 gr nişasta
    500 gr un
    İçi;
    300 gr ceviz içi

    Baklava hamurunun yarı ölçüsünü hazırlayın. Baklava hamurunu 12 pazıya ayırın. Nişastalı unla incecik açın. 6 yufkayı yayıp hafifçe kurutun. Yaş olan baklava yufkasının üstüne bir tane de kuru yufka yerleştirin. Orta kısmına uzunlamasına ceviz içi koyun. Oklavayı yufkanın içine yerleştirin ve ikiye katlayıp uç kısmını içeriye kıvırın. Oklavayla birlikte yuvarlayarak sarın. Okalavayı düz çekin ve yağlanmış bir tepsiye sıralayın. Baklava biçiminde kesin. Üzerine kızdırılmış yağ gezdirin. Fırında pembe renkte pişirin. Soğuduktan sonra ılık şurubu dökün.
#04.05.2009 20:30 0 0 0
  • sarigi burma gibiymis bacum tarif veriyonda artik faliyete gecsen yapsanda yisek
#04.05.2009 20:36 0 0 0
  • benim anam yapar çok güzel olur ayy nasılda canım çekti yhaa
#07.05.2009 23:36 0 0 0
  • Harika görünüyor hayatım yapsanda yesek
#08.05.2009 15:54 0 0 0