italyan kurabiyesi

Son güncelleme: 04.05.2009 21:29
  • Malzemeler
    noimage
    3 su bardağı un
    1 çay kaşığı karbonat
    1/2 çay kaşığı kabartma tozu
    1 çay bardağı süt tozu
    120 gram yumuşak kıvamda tereyağı
    1 su bardağı şeker (ben yarısını esmmer şeker kullandım)
    1 fiske tuz
    2 yumurta
    1 su bardağı antep fıstığı içi (orj. tarifte fındık vardı)
    100 gram iri doğranmış bitter çikolata

    Hazırlanışı:

    1- Unu, süt tozunu, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu orta boy bir kaba eleyin.
    2- Tereyağını ve şekeri bir kabın içinde mikserle çırpın. İçine yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
    3- Unlu karışımı azar azar ekleyin ele yapışmayann bir hamur elde edene kadar yoğurun.
    4- Son olarak fıstık içlerini ve çikolata parçalarını ekleyin ve yoğurun.
    5- Rulo haline getirin yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip üstünü bastırın.
    6- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri kızarana kadar 15 dakika pişirin.
    7- Fırından çıkarın telin üzerine koyup soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra 1-2 cm kalınlığında verev şekilde kesin. Fırının ısısını düşürün. Yağlı kağıdın üstüne kestiğiniz dilimleri koyup fırında kurutun. Bisküvinin özelliği kıtır kıtır olmasıdır. Afiyet olsun.
#04.05.2009 21:29 0 0 0