Selanik Gevreği

Son güncelleme: 06.05.2009 20:38
  • Selanik Gevreği - Selanik Gevreği Tarifi

    Malzemeler:
    4 yumurta
    1.5 su b.toz şeker
    1 su b.sıvıyağ
    4 su b.un
    Yarım paket kabartma tozu
    1 su b.file yeşil fıstık
    1.5 su b.doğranmış meyve şekerlemesi
    1 çorba k.sirke

    Hazırlanışı :
    Yumurtaları karıştırma kabına kırın. Üzerine toz şekeri ekleyerek iyice çırpın. Daha sonra sıvıyağı ve sirkeyi ekleyin. Biraz çırptıktan sonra üzerine meyve şekerlemesini ve file antep fıstığını ekleyin. Un ve kabartma tozunu karıştırıp sıvılara ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra altına yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dökün.170 derecede pişirin.

    Pişip ilk sıcaklığı çıkınca önce ortadan ikiye kesin. Daha sonra dilimleyerek fırın tepsisine dizin. Gevrekleşene kadar bir süre fırında bekleterek kurutun.
#06.05.2009 20:38 0 0 0