Çilek Soslu Sakızlı Muhallebi

Son güncelleme: 06.05.2009 23:56
  • sakızlı muhallebi nasıl yapılır - çilekli muhallebi
    noimage
    Malzemeler:

    sakızlı muhallebi için:

    1 litre süt

    1 su bardağı toz şeker

    1 su bardağı süt (ekstra)

    1 su bardağı un 1 parmak eksik un

    1 yumurta

    1 damla sakızı-

    1 paket vanilya

    75 gr treyağı

    Sosu İçin:

    400 gr çilek

    yarım su bardağı şeker

    1/2 su bardağı su

    1 çorba kaşığı buğday nişastası

    Yapılışı:

    sakız muhallebi:

    1- süt ve şekeri bir tencerede karıştırarak kaynatın

    2- başka bir kapta 1 su bardağı süt ve unu ezerek karıştırın

    3- içine: yumurta, vanilya ekleyin karıştırın yedirin

    4- bu karışımı yavaş yavaş süte ekleyin hızlıca karıştırın

    5- havanda dövülmüş damla sakızını ekleyin karıştırarak pişirin

    6- muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın

    7- tereyağı 2-3 parçaya ayırın ve muhallebiye ekleyin. mikserle biraz köpürür gibi oluncaya kadar orta hızda çırpın

    8- karışımı bardaklara paylaştırın ve soğumaya bırakın

    sosunu hazırlayın:

    - çilek ve suyu robotta püre haline getirin, tencereye alın içine nişasta ve şekeri ekleyin karıştırın. orta ateşte karıştırıarak pişirin. ılımasına yakın bardaklara pay edin ve küçük doğranmış çileklerle süsleyin vb.
#06.05.2009 23:56 0 0 0