Polisin Eğitimi

Son güncelleme: 17.05.2009 13:55
  • Polisin Eğitimi hakkinda bilgiler - Polisin Eğitimi nasildir

    Polislik bir meslek grubu olmasının yanında bir hayat tarzıdır. Günün 24 saatini kapsayan mesai mefhumu olmayan bayram-tatil bilmeyen doğan çocuğunu göremeyen hastasını ziyaret edemeyen ve normal yaşam içinde farklı bir kategoride kendine yer edinen hayatın kendisidir polislik.
    Vicdanların harekete geçtiği yerde polislik normalleşmenin adıdır.

    Dünyanın hemen her yerinde aynıdır polislik az çok farklılıklar gösterse de. Polisi oluşturan kitle de polisin görev alanı ve şekli de sorumluluk bilinci de aldığı eğitimi de.

    Polisin eğitimi temelde pratik ağırlıklı olarak planlanır. Teorik bilgi ihtiyacı ise daha çok meslek içi eğitimlerle ve yenilenen yasal düzenlemelerin işlenmesi şeklindedir.

    Kimi yerde bir kaç haftada polis olunurken kimi yerlerde seneler gerekir üniformayı giymek için. Fakat temelde yapılan görev de aynıdır okunan okullar da.

    Amerika'nin Salt Lake City şehrinde polislik başvurusu için 21 yaşından küçük olmamak gerekir. Ayrıca polis olabilmenin ilk şartı olarak sabıka kaydının olmaması belirlenmiş ki bu şart genelde her yerde aynıdır. Kanun uygulayıcının kanun ihlanının olmaması araştırılır önce. Sonraki aşamalarda ise polis aday adayları psikolojik teste tabi tutulurlar. Son aşama olarak ise fiziksel test uygulaması vardır Salt Lake City örneğinde.

    Bu sınavları geçen polis adayı 20 hafta sürecek olan polis akademisinde eğitime alınırlar. Haftada beş gün günde 8 saat teorik ve pratik eğitime tabi tutulan polis adayları başarılı olmaları halinde 14 hafta sürecek alan eğitimlerine başlarlar.

    Akademide haftada bir gün sekiz saat olmak üzere kanuni bilgileri teorik olarak sunulur. Eğitim genellikle pratik ağırlıklıdır ve silah kullanma teknikleri yakın savunma trafik kontrolleri uygulamalı olarak işlenir.

    Uygulamalı eğitimlerde senaryolu polislik uygulamaları atış polİgonunda çalışmalar kondisyon salonunda çalışmalar ve trafik uygulamaları bütün detaylarıyla defalarca uygulanır. Polis adayları artık yaptıkları uygulamalarda robotlaşacak hale gelinceye kadar bu uygulamalara devam edilir. Amerikan polisinin trafik uygulamalarında ne kadar ciddi ve robot gibi davranmasının nedeni de bu olsa gerek. Polis Akademisi'nde eğitmenlerin kontrolünde defalarca tekrarlanan bir hareketin meslek hayatına yansımasıdır aslında gerçek hayatta karşılaşılan durum.

    20 haftalık eğitim programında 80 saat silah kullanma teknikleri ve 80 saat de yakın savunma teknikleri dersi vardır. Bunun yanında job ve biber gazı kullanma uygulamalarına da ağırlık verilir.

    20 hafta süren okul eğitiminden sonra mezun olan polis aday adayları normal polislik görevlerini yaparlarken FTO (Alan eğitimi) eğitimlerine başlarlar. 14 hafta süren FTO eğitimi süresince adaylar her iki haftada farklı bir FTO memuru ile çalışırlar ve her gün sonunda FTO memuru tarafından o günkü performanslarını ölçen Günlük İnceleme Raporu (Daily Observation Report) düzenlenir. Alan eğitimlerini de başarıyla tamamlayan polis adayları devriye hizmetleri ile polislik görevlerine başlamış olurlar.

    Aldığı eğitimi benzerlik gösteren polisin görev alanı da benzerlik gösterir. Kendi milletine hizmet olan polislik ve bir ayrıcalık değildir zorunluluktur hayatın yüklediği bir sorumluluktur. Polislik aynı zamanda bir aşktir sevgidir muhabbetir yapılan hizmetten duyulan hazla. Sevdiklerine dostlarına kendi insanına senden olanlara hizmet sunmaktır onlar için yaşamaktır.
#17.05.2009 12:41 0 0 0
  • Polislerimize Allah kolaylık versin
#17.05.2009 13:55 0 0 0