Laden Gülü Nelere Iyi Gelir

Son güncelleme: 01.11.2009 17:16
  • laden gülünün faydaları - ladenin yararları

    noimage

    Diğer İsimleri : Laden gülü, Cistrose, Cistus incantus, Tauricus

    Botanik Bilgi : Genellikle 50-100 cm boylanabilir. Kış aylarında yaprak dökmeyen, yeşil, bodur bir çalıdır. Yaprakları karşılıklı bir sonraki ile çapraz, üzeri hafif tüylü üst kısmı açık yeşil, alt kısmı boz renkte, eliptik veya mızrak şeklinde uca doğru sivridir. Çiçekleri açık pembe, pembe veya alımsı renkte, buruşuk veya kırışık bir şekildedir.Tohumları bir küre şeklinde, üzeri tüylü içinde tohumları vardır.

    Yetiştirildiği Yerler : Vatanı Türkiye'nin Ege ve Akdeniz bölgesi olup buradan önce diğer Akdeniz ülkelerine sonra da Avrupa ve Amerika'ya kadar çok geniş bir alana yayılmıştır.Türkiye'nin Akdeniz, Ege ve Marmara bölgesinde yabani olarak yetişen Laden gülü, Türkiye'nin diğer bölgelerinde de yetiştirilebilir.

    Toplanması - Saklanması : Laden otu (yaprak, çiçek, gül, dal ve sürgünleri) Mayıs'tan Ekim'e kadar toplanarak kurutulur ve nemden uzakta özel kaplarda muhafaza edilir.

    Faydaları :

    Pişikleri geçirmek için kullanılır.Özellikle çocuklarda meydana gelen pişiklerde kullanılır.

    Kaşıntılı, kabarcıklı, sulu egzama gibi deri hastalıklarında kullanılır.

    Besin alerjisinin neden olduğu deri iltihaplanmasında fayda sağlar.

    Cinsel uzuvlar, ağız içi, yutak, mide-bağırsak, deri ve tırnak mantarlarını geçirici etkisi vardır.

    Kullanım Şekli : Bir kahve kaşığı ince kıyılmış Laden otu demliğe konur ve üzerine 300-400 ml sıcak su konularak 5-10 dakika demlenmesi beklenilir.Elde edilen çay demi ile yaraların üzerine kompresi yapılır.

    UYARI : Bitkinin uzun süre içilirse uyutmama etkisi vardır

    ladin gülü
#18.05.2009 12:15 0 0 0
  • Paylaşm için teşekkrler
#21.05.2009 14:52 0 0 0
  • Eline saglık Şayeste laden gülünün birkaç yararlarınıda ben ilave edeyim.

    Yararları:
    Pişikleri gidermek için kullanılır. Özellikle çocuklarda meydana gelen pişikler için kullanılmaktadır.
    Kaşıntılı, kabarcıklı, sulu egzama gibi deri hastalıklarına karşı kullanılır.
    Besin alerjisinin sebep olduğu deri iltihaplanmasında yararlıdır.
    Cinsel uzuvlar, ağız içi, yutak, mide-bağırsak, deri ve tırnak mantarlarını geçirici etkisi vardır.
    Kullanım Şekli: Bir kahve kaşığı ince kıyılmış Laden otu 1 su bardağı sıcak suda 5-10 dakika demlendirilir. Elde edilen çay demi ile yaraların üzerine kompresi yapılır.
#01.11.2009 17:16 0 0 0