Sağlık > Hangi Meyve Neye iyi Gelir..

    Hangi Meyve Neye iyi Gelir..


    * Incir:
    Bagirsaklari çalistirir, enerji verir.

    * Elma:
    Böbreklerin temizlenmesine, sindirim rahatsizliklarinin kontrol edilmesine yardim eder.

    * Kayisi:
    Kan yapicidir. Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardir. Kanserin önlenmesinde yardim eden iyi bir karotenoid kaynagidir.

    * Muz:
    Kalbe ve kas sistemine yararlidir. Yorgunluga ve ishale birebirdir.

    * Visne:
    Mineral ve vitamin deposudur. Koyu renkli visneler, açik renklilere oranla daha fazla mineral içerir.

    * Greyfurt:
    Sindirimi uyarir. Dis etlerinin kanamasini azaltir, soguk alginligina iyi gelir. Lifleriyle yenirse, kolesterolü düsürür.

    * Portakal:
    Soguk alginligi, grip, incinme, kalp hastaligi ve felçten korunmaya yardim eder.

    * Mandalina:
    Enfeksiyonlarla savasmayi kolaylastirir.

    * Üzüm:
    Böbreklerin çalismasini uyarip kalp atisini düzenler. Karacigeri temizler. Siyah üzüm kabuklari ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir.

    * Kavun:
    Endise ve uykusuzluga iyi gelir. Bagirsak ve cilt kanserine karsi Amerikan Kanser Toplulugu'nca tavsiye edilmistir.

    * Karpuz:
    Böbregi temizler.

    * Kiraz:
    Kolesterolü düsürür, özellikle saplari idrar söktürücüdür.

    * Armut:
    Kalp - damar sagligi, alçak kan basinci ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barindirir.

    * Çilek:
    Sigara dumaninin etkilerini azaltir. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca agza iki çilek atilmasi önerilir.

    * Sivribiber:
    Siskinligi azaltmada faydalidir. Saçlara, tirnaklara ve cilde çok iyi gelir.

    * Brokoli:
    Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltir.

    * Lahana:
    Yaslanmayi önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum saglikli bir cilt verir.

    * Havuç:
    Enerji verir. Karacigerin safra salgilamasina ve kolesterolü dengelemesine yardim eder.

    * Salatalik:
    Kaslari gençlestirir. Deri hücrelerine elastikiyet verir.

    * Sarmisak:
    Tansiyonu düsürür, kan pihtilasmasini azaltir. Bazi mide kanserlerini önledigi ve bagisiklik sistemini güçlendirdigi kanitlanmistir.

    * Ispanak:
    Karacigeri, lenf bezlerini ve kan dolasimini uyarir.

    Bas agrisina karsi elma ile kereviz

    * Uykusuzluk:
    Havuç ve kereviz sapinin suyunu karistirin.

    * Sakinlestirici:
    Havuç ve lahana suyunu karistirin.

    * Sindirimi kolaylastirici:
    Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu.

    * Yorgunluk:
    Tek basina havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sikilmis meyve suyu.

    * Grip:
    Bir bardak kizilcik suyu ya da elma + kizilcik, elma + üzüm + ananas suyu.

    * Iktidarsizlik:
    Lahana, brokoli, kivircik yaprakli lahana suyu.

    * Sigara dumani:
    Kereviz ya da çilek suyu.

    * Ezilme, çürüme:
    Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarini ve kilcal damarlari güçlendirir. Ezik ve çürükler daha çabuk iyilesir.

    * Kabizlik:
    Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir. En çok ise yarayan meyve suyu ise elma + armuttur.

    Agriyan kemikler:
    Havuç, lahana ve maydanoz karisiminin suyu.

    * Mide asidi:
    Havuç + salatalik + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatistirmaya yardim eder.

    * Hemoroid:
    Içinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor. Patates + havuç + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu.

    * Bogaz agrilari:
    Turp + limon.

    * Mide ülseri:
    Lahana ya da patates suyu.

    * Bas agrisi:
    Elmayla birlikte karistirilan kereviz suyu.

    Tüketirken bunlara dikkat sebze ve meyvelerin insan hayatinda bir ilaç kadar önemli oldugu bilinmeli.Günde yarim kilo sebze ve meyve tüketilmesi gerekmektedir, dikkat edilmesi gerekenler söyledir: "Besin degerinin kaybolmamasi için sebzeler az suyla, buharli tencere veya toprak güveç kaplarinda zeytinyagiyla pisirilmelidir.
    Havucu rendelemek B ve C vitaminlerinin kaybolmasina yol açar. Ayrica sebze ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmamisi için kalin dogramak gerekir. Meyveler tok karnina degil, aç karnina ya da yemekten 2 - 3 saat sonra tüketilmelidir.
    Ersin gardas güzel bilgiler eline saglik
    ersin cok tesekkürler .....

    acaba kereviz suyunun tadi nasildir :D
    Bu degerli bilgilerin icin cok tsk. ederim. ellerine saglik :danke:
    ORJINALIN YAZARI sari_menekse
    ersin cok tesekkürler .....

    acaba kereviz suyunun tadi nasildir :D


    denemedim arkadasim bilemiyecem deneyen varsa aciklasin :D :D
    Ellerine sağlık kardeşim ALLAH razı olsun
    Hepsinin ayrı ayrı faydası var.Şükürler olsun Allah'ıma
    Bol bol meyve tüketmek lazım.daha burada yazması mümkün olmyan nice faydaları vardır.
    Paylaşım için teşekkür ederim
    EMEKLERİNE SAĞLIK PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
    HERKESE SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM
    :cubuk:
    teşekkürler


    eline sağlık


    [span=royalblue] [/span]
    paylaşım için teşekkürler. :4


    image
    orjinalini görmek için tıklayınız
    faydalı bilğiler için teşekkürler.
    paylaşımların için teşekkürler ellerine sağlık
    benim en büyük ilacım meyve ve sebzeler,otlar çöpler.Kendimi hastalıklardan bu şekilde korumaya çalışıyorum
    ellerine ve emeğine sağlık kardesim
    çok sağol bu faydalı bilgiler için
    paylasım ıcın tesekkurler
    faydalı bilgilerin için teşekkürler