Hangi Meyve Neye iyi Gelir..

Son güncelleme: 10.02.2006 17:29
  • Hangi Meyve Neye iyi Gelir..


    * Incir:
    Bagirsaklari çalistirir, enerji verir.

    * Elma:
    Böbreklerin temizlenmesine, sindirim rahatsizliklarinin kontrol edilmesine yardim eder.

    * Kayisi:
    Kan yapicidir. Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardir. Kanserin önlenmesinde yardim eden iyi bir karotenoid kaynagidir.

    * Muz:
    Kalbe ve kas sistemine yararlidir. Yorgunluga ve ishale birebirdir.

    * Visne:
    Mineral ve vitamin deposudur. Koyu renkli visneler, açik renklilere oranla daha fazla mineral içerir.

    * Greyfurt:
    Sindirimi uyarir. Dis etlerinin kanamasini azaltir, soguk alginligina iyi gelir. Lifleriyle yenirse, kolesterolü düsürür.

    * Portakal:
    Soguk alginligi, grip, incinme, kalp hastaligi ve felçten korunmaya yardim eder.

    * Mandalina:
    Enfeksiyonlarla savasmayi kolaylastirir.

    * Üzüm:
    Böbreklerin çalismasini uyarip kalp atisini düzenler. Karacigeri temizler. Siyah üzüm kabuklari ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir.

    * Kavun:
    Endise ve uykusuzluga iyi gelir. Bagirsak ve cilt kanserine karsi Amerikan Kanser Toplulugu'nca tavsiye edilmistir.

    * Karpuz:
    Böbregi temizler.

    * Kiraz:
    Kolesterolü düsürür, özellikle saplari idrar söktürücüdür.

    * Armut:
    Kalp - damar sagligi, alçak kan basinci ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barindirir.

    * Çilek:
    Sigara dumaninin etkilerini azaltir. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca agza iki çilek atilmasi önerilir.

    * Sivribiber:
    Siskinligi azaltmada faydalidir. Saçlara, tirnaklara ve cilde çok iyi gelir.

    * Brokoli:
    Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltir.

    * Lahana:
    Yaslanmayi önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum saglikli bir cilt verir.

    * Havuç:
    Enerji verir. Karacigerin safra salgilamasina ve kolesterolü dengelemesine yardim eder.

    * Salatalik:
    Kaslari gençlestirir. Deri hücrelerine elastikiyet verir.

    * Sarmisak:
    Tansiyonu düsürür, kan pihtilasmasini azaltir. Bazi mide kanserlerini önledigi ve bagisiklik sistemini güçlendirdigi kanitlanmistir.

    * Ispanak:
    Karacigeri, lenf bezlerini ve kan dolasimini uyarir.

    Bas agrisina karsi elma ile kereviz

    * Uykusuzluk:
    Havuç ve kereviz sapinin suyunu karistirin.

    * Sakinlestirici:
    Havuç ve lahana suyunu karistirin.

    * Sindirimi kolaylastirici:
    Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu.

    * Yorgunluk:
    Tek basina havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sikilmis meyve suyu.

    * Grip:
    Bir bardak kizilcik suyu ya da elma + kizilcik, elma + üzüm + ananas suyu.

    * Iktidarsizlik:
    Lahana, brokoli, kivircik yaprakli lahana suyu.

    * Sigara dumani:
    Kereviz ya da çilek suyu.

    * Ezilme, çürüme:
    Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarini ve kilcal damarlari güçlendirir. Ezik ve çürükler daha çabuk iyilesir.

    * Kabizlik:
    Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir. En çok ise yarayan meyve suyu ise elma + armuttur.

    Agriyan kemikler:
    Havuç, lahana ve maydanoz karisiminin suyu.

    * Mide asidi:
    Havuç + salatalik + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatistirmaya yardim eder.

    * Hemoroid:
    Içinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor. Patates + havuç + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu.

    * Bogaz agrilari:
    Turp + limon.

    * Mide ülseri:
    Lahana ya da patates suyu.

    * Bas agrisi:
    Elmayla birlikte karistirilan kereviz suyu.

    Tüketirken bunlara dikkat sebze ve meyvelerin insan hayatinda bir ilaç kadar önemli oldugu bilinmeli.Günde yarim kilo sebze ve meyve tüketilmesi gerekmektedir, dikkat edilmesi gerekenler söyledir: "Besin degerinin kaybolmamasi için sebzeler az suyla, buharli tencere veya toprak güveç kaplarinda zeytinyagiyla pisirilmelidir.
    Havucu rendelemek B ve C vitaminlerinin kaybolmasina yol açar. Ayrica sebze ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmamisi için kalin dogramak gerekir. Meyveler tok karnina degil, aç karnina ya da yemekten 2 - 3 saat sonra tüketilmelidir.
#31.05.2004 01:13 0 0 0
  • Ersin gardas güzel bilgiler eline saglik
#31.05.2004 01:17 0 0 0
  • ersin cok tesekkürler .....

    acaba kereviz suyunun tadi nasildir :D
#01.06.2004 11:06 0 0 0
  • Bu degerli bilgilerin icin cok tsk. ederim. ellerine saglik :danke:
#01.06.2004 13:37 0 0 0
  • ORJINALIN YAZARI sari_menekse
    ersin cok tesekkürler .....

    acaba kereviz suyunun tadi nasildir :D


    denemedim arkadasim bilemiyecem deneyen varsa aciklasin :D :D
#01.06.2004 16:07 0 0 0
  • Ellerine sağlık kardeşim ALLAH razı olsun
#15.10.2005 13:34 0 0 0
  • Hepsinin ayrı ayrı faydası var.Şükürler olsun Allah'ıma
#15.10.2005 14:41 0 0 0
  • Bol bol meyve tüketmek lazım.daha burada yazması mümkün olmyan nice faydaları vardır.
    Paylaşım için teşekkür ederim
#24.12.2005 15:53 0 0 0
  • EMEKLERİNE SAĞLIK PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
    HERKESE SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM
    :cubuk:
#28.12.2005 04:14 0 0 0
  • teşekkürler


    eline sağlık


#02.02.2006 15:19 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler. :4


    noimage
#03.02.2006 00:13 0 0 0
  • faydalı bilğiler için teşekkürler.
#03.02.2006 08:44 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler ellerine sağlık
#03.02.2006 09:11 0 0 0
  • benim en büyük ilacım meyve ve sebzeler,otlar çöpler.Kendimi hastalıklardan bu şekilde korumaya çalışıyorum
#03.02.2006 17:12 0 0 0
  • ellerine ve emeğine sağlık kardesim
#04.02.2006 12:37 0 0 0
  • çok sağol bu faydalı bilgiler için
#06.02.2006 21:22 0 0 0
  • paylasım ıcın tesekkurler
#07.02.2006 19:53 0 0 0
  • faydalı bilgilerin için teşekkürler
#10.02.2006 17:29 0 0 0