Şair Evlenmesi - Şinasi Efendi

Son güncelleme: 19.05.2009 01:40
  • 19-26 Mayis Sali Saat 20:00 Feminist Dramaturjiyle Okuma Tiyatrosu: SAIR EVLENMESI (Dort Gosteri) Rengahenk Sanat Evi.

    SON 2 GOSTERI

    19-26 Mayis Sali Saat 20:00 Feminist Dramaturjiyle Okuma Tiyatrosu: SAIR EVLENMESI (Dort Gosteri) Rengahenk Sanat Evi.
    Rengahenk Sanat Evi: 0212 292 32 47-8 (lutfen rezervasyon yaptiriniz.)
    İstiklal Cad., Olivio Han Geçidi, Olivio Han, No: 5, Kat 2 Galatasaray
    Ucret 5 TL.

    Hazırlayan: Jale Karabekir
    Osmanlıca'dan Karşılaştırmalı Redaksiyon: Fatma Nur İldokuz
    Sahne Düzeni: Aslı Uludağ
    Seslendirenler:
    Arzu Candoğan: Müştak Bey
    Ayşe Kıymet Yıldırımer: Ziba Dudu
    Aslı Uludağ: Atak Köse
    Ebru Yavuz: Habbe Kadın, Batak Ese
    Feride Eralp: Ebullaklaka
    Jale Karabekir: Hikmet Efendi
    Nelin Dükkancı: Anlatıcı
    Rahmet Uysal: Sakine Hanım, Kumru Hanım

    İbrahim Şinasi Efendi'nin yazdığı ve ilk Türk oyunu olarak bilinen Şair Evlenmesi'ne feminist dramaturjiyle bakan Tiyatro Boyalı Kuş, Vatan Yahut Silistre'den sonra bu coğrafyanın temel oyun metinleriyle bir hesaplaşmaya giriyor.

    Feminist Dramaturjiyle Okuma Tiyatrosu, Tiyatro Boyalı Kuş'un gönüllüleri tarafından seslendirilecek.
    Neden Feminist Dramaturji?
    Bugünü anlayabilmek için, geçmişe de bakmamız gerekiyor.
    Tiyatro Boyalı Kuş gönüllülerinin okuyacağı Şair Evlenmesi, kadın-erkek ilişkisi, görücü usulü ve gelenekler üzerine bir komedi. Tiyatro Boyalı Kuş gönüllüleri ise, karşı okuma yaparak farklı bir açıdan ele alacağı bu oyun metniyle çelişik söylemleri, kadının konumlandırılışını ve kadın temsiliyetini gözler önüne sermeyi hedefliyor.

    Şair Evlenmesi, aşık Müştak Bey'in Kumru Hanım yerine ablası Sakine Hanım ile nikahlanmasını konu alıyor. Görücü usulü evliliğin sakıncalarını komedi ile ele alan bu oyunda, bu evliliğe aracılık yapan kadınlar dışında, asıl oyunun konusunu oluşturan Kumru Hanım ve Sakine Hanım bizlerle konuşamiyor.

    Rengahenk Sanat Evi: 0212 292 32 47-8 (lutfen rezervasyon yaptiriniz.)
    İstiklal Cad., Olivio Han Geçidi, Olivio Han, No: 5, Kat 2 Galatasaray
    Ucret 5 TL.
    Tiyatro Boyalı Kuş 2009 Yaz Çalışmaları

    Ezilenlerin Tiyatrosu Atölye Çalışmaları
    20 Temmuz- 5 Ağustos 2009
    Tiyatro Boyalı Kuş, Ezilenlerin Tiyatrosu çalışmalarına yazın da devam ediyor. Ezilenlerin Tiyatrosu Brezilyalı tiyatro insanı Augusto Boal'ın 1950'lerden bu yana geliştirdiği katılımcı ve interaktif bir politik tiyatro tekniğidir. Bu atölye çalışmalarını düzenlemekteki amacımız, Ezilenlerin Tiyatrosu tekniklerini Türkiye'de yaygınlaşmasını sağlamak, bu tekniği öğrenmek ve uygulamak isteyenler için bir paylaşım alanı yaratmaktır. Bu atölye çalışmaları yerli ve yabancı katılımcılara açıktır.

    Ezilenlerin Tiyatrosu Teknikleri'ne Giriş: Forum Tiyatrosu Atölye Çalışması: Forum Oyunu Kurma ve Forum Oyunculuğu
    20-24 Temmuz 2009 (Pazartesi-Cuma) 10:00-17:00

    Ezilenlerin Tiyatrosu Teknikleri:
    Kolaylaştırıcılık, Jokerlik ve Beynimdeki Polisler
    27-31 Temmuz 2009 (Pazartesi-Cuma) 10:00-17:00

    1-5 Ağustos 2009 Kadınlarla Bozcaada'da Ezilenlerin Tiyatrosu Yaz Kampı: AÇIK PROVA
    bilgi icin e-mail: [email]rahmetuysal@gmail.com[/email]
    jale karabekir
    tiyatro boyalı kuş/sanat yönetmeni
    istiklal cad. meşelik sok. 6/8 beyoğlu/istanbul
    0212 245 21 09
    0542 477 27 53
    [email]jale@tiyatroboyalikus.com[/email]
    www.tahterevallideask.com
    www.tiyatroboyalikus.com
    www.hayatimiyazsamoyunolur.com
#19.05.2009 01:40 0 0 0