Çikolatalı lezzetler

Son güncelleme: 18.03.2006 23:36
  • Çikolatayı sevmeyen var mıdır?... İşte size yapımı kolay tarifler...

    Çikolatalı sufleden portakallı çikolata sosuna, brownieden böğürtlenli turtaya kadar görünümleri güzel, tatları enfes tarifler...

    ÇİKOLATALI SUFLE
    Malzeme
    Sos için:
    6 dilim portakal şekerlemesi
    100 gr. toz şeker
    50 gr. kakao
    10 cl çiğ krema
    Suffle için:
    4 yumurta
    100 gr. sütsüz çikolata
    60 gr. margarin
    30 gr. kakao
    100 gr.pudra şekeri
    Çikolatalı sosun hazırlanışı
    Toz şekerle çikolatayı karıştırın sonra yavaş yavaş çiğ kremayı ilave edin. 5 dakika kadar pişirin (sıvının yarısının çekmesi gerekir).
    Suflenin hazırlanışı
    Fırını 190 dereceye ayarlayın. Çikolatayı benmari usulü eritin, margarini, yumurta sarılarını ilave edin. Yumurta beyazlarını kar gibi oluncaya dek çırpın ve karıştırmaya devam ederek toz şekeri ilave edin. Yumurta beyazlarını erimiş çikolataya katın, 6 küçük kalıbın içini yağlayın ve karışımı içlerine dökün. 8 dakika pişirin. Üzerlerini portakal şekerlemesi ve pudra şekeri ile süsleyin.

    ÇİKOLATA SOSU
    Malzeme
    250 gr. toz şeker
    200 cc su
    200 cc çiğ krema
    80 gr. kakao
    Hazırlanışı
    Şekerle suyu kaynatın, sonra kakao ve çiğ kremayı ilave edin. İyice karıştırarak kekrar kaynatın. Ateşten indirip soğumaya bırakın.

    ÇİKOLATALI TARTÜF
    Malzeme
    200 gr. sütsüz çikolata
    10 cl çiğ krema
    1 çubuk vanilya
    30 gr. yumuşatılmış marfarin
    5 çorba kaşığı kakao
    Hazırlanışı
    Çikolatayı küçük parçalara ayırıp bir kaba koyun. Çubuk vanilyalı üzerine bıçakla küçük çentikler atın. Ayrı bir kapta çiğ krema ve vanilyayı kaynatın. Sonra bu karışımı çikolatanın içine dökün. Yumuşamış margarini ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışımı, sertleşmesi için buzdolabına koyun. Bir kaseye 5 çorba kaşığı kakao koyun, sonra buzdolabından soğumuş karışımı çıkartıp bir çay kaşığının yardımıyla küçük parçalar alıp elinizle yuvarlayın. Küçük çikolata toplarını kakakoya bulayın ve tekrar buzdolabına koyup 2 saat bekletin.

    FAS USULÜ CREME BRULEE
    Malzeme (4 kişilik)
    100 gr. sütsüz çikolata
    4 yumurta sarısı
    60 gr. toz şeker
    4 dl krem şanti
    1 çay kaşığı toz nescafe
    Tuz
    Hazırlanışı
    Çikolatayı parçalara ayırıp benmari usulü eritin. Krem şantiyi ilave edin ve karıştırın. Bir kasede yumurta sarılarını 20 gr. toz şekerle iyice çırpın. Erimiş çikolatayı yavaş yavaş kremaya karıştırın. Kremayı 2 dl.lik kalıplara dökün. Bir fırın tepsisinin 3te ikisini kaynar suyla doldun. Kremayı koyduğunuz kalıpları tepsiye yerleştirin ve 160 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Kalıpları tepsiden alın, soğuduktan sonra buzdolabına koyup 4 saat bekletin. Kalan toz şekeri toz nescafe ile havanda dövün. Kremaların üzerine serpin. Karamelleşmesi için fırının grill bölümünü ısıtın ve şekerin pembemsi bir renk almasını bekleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.

    BROWNİE
    Malzeme
    120 gr. çikolata
    230 gr. margarin
    480 gr. şeker
    4 yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    1/2 çay kaşığı maya
    Hazırlanışı
    Fırını 180-200 dereceye ayarlayın. Margarini bir kaba alarak sıcakta eritin. Bir kasede erimiş yağı şekerle karıştırın. Yumurtaları ilave edin. Başka bir kapta küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı eritin ve önceki karışıma ilave edin. Tuz ve mayayla karıştırdığını unu da malzemelere katın. İyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yağlanmış bir kek kalıbına dökün. Fırına verip 30-35 dakika pişirin. Brownienin çok fazla pişmemiş olması gerekiyor. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
    Dilerseniz brownienin içine ceviz içi de koyabilirsiniz.

    PORTAKALLI ÇİKOLATA SOSU
    Malzeme
    100 gr. irmik
    100 gr. toz şeker
    1 litre az yağlı süt
    4 çorba kaşığı kakao
    1 çay kaşığı tarçın
    50 gr. dövülmüş fındık
    Rendelenmiş portakal kabuğu
    Hazırlanışı
    Portakalı yıkadıktan sonra kabuğunu rendeleyin. Bu tencerede süt, irmik ve şekeri, top olmamasına dikkat ederek, iyice karıştırın. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Tencerenin dibine yapışmaması için pişme esnasında sık sık karıştırın. 10 dakika sonra kakao ve tarçını ilave ederek karıştırmaya devam edin. En son portakal kabuğu rendesini ekleyin. Elde ettiğiniz kremayı kaselere boşaltın. Üzerlerine dövülmüş fındıkları serperek soğumaya bırakın.

    VİYANA USULÜ ÇİKOLATA
    Malzeme (4 kişi için)
    150 gr. çikolata
    1 fincan su
    4 fincan süt
    4 adet kesme şeker
    75 gr. krema
    30 gr. pudra şekeri
    Hazırlanışı
    Çikolatayı mümkün olduğunca kısık ateşte suda eritin. Kapağını örtmeden 10 dakika boyunca kaynamaya bırakın. Sıvı buharlaştıkça çikolata yoğunlaşacaktır. Yavaş yavaş karıştırarak sütü ekleyin ve 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Kremayı, şekeri azar azar ilave ederek çırpın ve buzdolabında bekletin. Dibinin tutmamasına dikkat ederek ısıttığınız çikolatayı şeker ve krema ile servis edin.

    BÖĞÜRTLENLİ TURTA
    Malzeme (6 kişilik)
    150 gr un.
    80 gr. margarin
    40 gr. pudra şekeri
    30 gr. toz şeker
    1 yumurta sarısı
    1 yumurta
    150 gr. sütsüz çikolata
    1 dl krem şanti
    20 kadar böğürtlen
    Tuz.
    Hazırlanışı
    Unu, küçük parçalara ayırdığınız margarini, yumurta sarısını, bir çimdik tuzu ve pudra şekerini mikserde hamur haline getirin. Hamuru bir folyo kağıdına sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Rendelenmiş çikolatayı krem şantiy ile birlikte benmari usulü eritin. Ilıkken toz şekeri ve bütün yumurtayı ilave edip çırpın. Hamuru ince açın ve 18 cm. çapında bir turta kalıbına yayın. Çatalla birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Hamurun üzerine çikolatalı kremayı dökün ve tekrar fırına verip 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra bir saat buzdolabında bekletin. Üzerini böğürtlerler ve pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.

    ÇİKOLATALI MUS
    Malzeme (6 kişi için)
    250 gr. çikolata
    50 gr. tereyağı
    3 yumurta
    30 gr. şeker
    bir tutam tuz
    Hazırlanışı
    Çikolatayı parçalara ayırdıktan sonra derince bir tencereye koyun. Şekeri ekleyip orta ateşte benmari usulü pişirerek eritin. Homojen bir hal alıncaya dek karıştırın. Kaynadıktan sonra ateşi söndürün ve karışıma oda sıcaklığındaki yağı ekleyin. İyice eriyinceye kadar karıştırmayı sürdürün. Benmariden çıkardığınız tencereyi soğumaya bırakın. Ilınınca iki yumurtanın sarısını teker teker ilave edip yeniden karıştırın. Üzerini örtüp beklemeye bırakın. Bu arada yumurtaların aklarını bir tutam tuzla kar gibi olana dek çırpın ve karışıma ekleyin.

    SICAK ÇİKOLATA
    Malzeme
    150 gr. çikolata
    1 fincan su
    4 fincan süt
    şeker (arzuya göre)
    Hazırlanışı
    Çikolatayı parçalara ayırıp suda eritin. En iyi sonuç için kısık ateşi kullanmanız önerilir. 10 dakika kadar kaynattıktan sonra, tencerenin ağzını kapamadan ılınmaya bırakın. Soğuk sütü ekleyin, ateşte beş dakika kadar daha karıştırın.
    Elde ettiğiniz çikolatayı ertesi gün yeniden kaynatarak servise sunabilirsiniz.
#09.05.2005 15:24 0 0 0
  • Ellerine saglik
#09.05.2005 21:19 0 0 0
  • Ellerine sağlık kardeşim
#24.09.2005 07:34 0 0 0
  • Ellerine ve emeklerine saglik
#27.09.2005 12:32 0 0 0
  • TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
#12.10.2005 05:46 0 0 0
  • ellerine saglık arkadaşım
#14.11.2005 15:58 0 0 0
  • teşekkürler kardeş eline sağlık çok iyi tarifler
#14.11.2005 20:35 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 15:10 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:48 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:33 0 0 0
  • Paylaşımınız için çok sağolun.Ellerinize sağlık.
#18.03.2006 23:36 0 0 0