MOSSAD KARADENİZDE

Son güncelleme: 16.05.2005 20:27
  • Havada bulut yok ama duman var.

    İs var, sis var.

    Havada pis bir koku var.

    Açık güneşli günlerde başınızı gökyüzüne çevirdiğinizde yükseklerden geçen büyük gümüş kuşlar görürsünüz.

    Peşlerinden ince iki iz bırakırlar.

    Karadeniz Irak harekâtı başladığından bu yana gece gündüz böyle kuşlara, böyle izlere, gece derinlerden duyulan jet motoru homurtularına alışık.

    Ama rahatsız.

    Tezkere reddedildiği, Trabzon havaalanı müttefik uçaklarının kullanımına güya verilmediği halde bir süre önce kocaman kara kara yahut gri ve kimliksiz, işaretsiz uçaklar inip kalkmaya başlamıştı Trabzona bir süre önce.

    Havaalanından sorumlu mülkî âmir, yâni ilin koskoca Vali Yardımcısı soru üzerine ne taşıyorlar bilmiyoruz. Bize ikmal yaptıklarını söylüyorlar. Yanlarına kimseyi yaklaştırmıyorlar demişti de kıyamet kopmuştu.

    Türkiyede kim nasıl sokmuyordu uçağın yanına Türkleri?

    Bir süre sonra ortada fol yok yumurta yokken Recep Tayyip Ermenistana hava sahasını açtık. Şartlar uygun olursa kara sınırını da görüşebiliriz gibi bir şeyler söylemişti.

    Duyduk ki Ermenistan Hava Yolları ile Fly Air adlı bir özel şirket Erivan-İstanbul arasında karşılıklı tarifeli seferlere başlamış.

    Derken üç gün önce aynı anda iki haber birden düştü monitörlere.

    1) (NTV. 11.5.05)  Hellas Jet havayollarının Larnaka ile İstanbul arasında 20 seferlik bir anlaşma imzaladığı ve ilk seferlerinden birini 2 Mayısta, ikincisini ise bu hafta içinde gerçekleştirdiği belirtildi.. Hellas Jet havayolunun Kıbrıs Rum halkından gelen aşırı talepler nedeniyle İstanbula seferler koyduğu açıklandı. Türkiye, Kıbrıs Rum Kesimini tanımadığı için Larnakadan havalanan Rum uçaklarına ya da yabancı şirketlerin uçaklarına Türk hava sahası açılmıyor. Bu nedenle Hellas Jet uçakları Larnakadan havalandıktan sonra Yunanistanın Rodos adası üzerinde kod değiştirerek Türk hava sahasına giriyor. Türkiye, bu uçakların güney Kıbrıstan değil de; Yunanistandan geldiğini varsayarak İstanbula inişlerine izin veriyor.

    İyi de hani ek protokolu imzalamak Kıbrıs Rumlarını tanımak anlamına gelmeyecekti ve böyle olsa bile deniz ve hava limanlarını Rum gemi ve uçaklarına açmayacaktık?

    Eğer böyle bir yolu varsa KTHY neden hâlâ İngiltereye uçarken ille İzmir veya İstanbula inip-kalkmak zorunda?

    İzolasyon dediğiniz şey tersten mi kaldırılıyor?

    2) (Milliyet.12.5.05) Türk Hava Yolları (THY), İsrailden Doğu Karadeniz Bölgesine artan yolcu talebi nedeniyle Tel Aviv-Trabzon arasında, turizm amaçlı doğrudan charter seferleri düzenleme kararı aldı. THYnin, 9 Haziranda başlatacağı ve 27 Ekime kadar sürecek sezonluk charter seferleri, Trabzona, yurtdışından turizm amaçlı düzenlenen ilk doğrudan uçuşlar olacak. THY İsrail Müdürü Atagün Kutluyüksel, THYnin Avrupadan Trabzona doğrudan seferleri olduğunu, ancak bu seferlerde yurtdışındaki işçilerin taşındığını, ama bunun turizm amaçlı ilk uçuş olacağını söyledi. İsrailden Doğu Karadenize giden turistlerin sayısının giderek artması ve son yıllarda bu sayının 5 bin civarına ulaşmasının, THYyi harekete geçirdiğini belirten Kutluyüksel, doğrudan seferlerin bu rakamı da yükselteceğine inandığını söyledi. "İsrailliler Doğu Karadenizi de çok beğeniyor ve seviyor" diye konuşan Kutluyüksel, İsrailli turistlerin bölgede özellikle Çoruh Nehrinde rafting, Ayder Yaylasında cip-safari ve trekinge ilgi duyduklarını da kaydetti. Kutluyüksel, bölgenin İsrailli turistlerin yeni çekim merkezi olmasının nedeninin, doğal güzellikler ve turizm potansiyelinin yanı sıra halkın konukseverliği olduğunu belirtti. THY İsrail Müdürü, seferlerin bölge ekonomisine katkısının da önemli olacağına inandığını ifade etti.

    Karadenize Ermeni ve Yunanlıların Rum-Pontus ilgisini biliyorduk; hâttâ bir süre önce Amerikalı Yahudilerin Sürmenedeki Uzaylı Mehveş Nine yuturmacalarına şahit olmuştuk ama doğrusu İsrailden bu kadar ilgi beklemiyorduk.

    Bayram değil, seyran değil.. Yahudilerin bu Karadenizde turizm aşkı nereden çıktı?
    Kimse bana Akdenizde sahili olan; senenin 9-10 ayı denize girilebilen bir coğrafyaya sahip Yahudilerin alternatif turizm için Karadeniz yaylalarına neden rağbet gösterdiğinin mantıkî bir açıklamasını yapamaz.

    Daha yakındaki Antalyanın dağlarına neden gitmezler trekking için?

    Ortada gerçekten bir alternatiflik var ama acaba neyin alternatifi?

    11 Eylülden sonra biliyorsun kıymetli okuyucu yeni bir düzen kuruldu.

    Tek kutuplu dünya düzeni.

    Tek kutup, bu düzenin tek efendisi Amerika.

    Ortaya hemen GOP diye bir proje atıldı.

    Kuzey Afrikadan Moğolistana kadar uzanan kocaman bir bölge.. Sorosun Açık Toplum Örgütlerinin aktif olduğu, bolca Amerikan tipi demokrasi ihraç edilen bir bölge.

    Yerine göre de Amerikan tipi ılımlı İslâm-

    Hangisi uyarsa..

    Aslında Türk coğrafyası.

    Bu projede Amerikanın bir takım Truva atı olan maşalara ve bolca figüranlara ihtiyacı var.

    İsrail Ortadoğudaki;

    Ermenistan Kafkaslardaki;

    Ve yeni yeni Makedonya da Balkanlardaki Truva atları.

    Bulgaristan ve Romanya Amerikaya üs vermeye çok hevesli.

    Amerika Gürcistanda.

    Amerika Bulgaristan ve Romanyadaki yeni üslerine kolayca ulaşabilmek için Montrö anlaşmasını sorguluyor, değiştirmeye hazırlanıyor.

    Amerika güya Bakü-Ceyhan petrol boru hattını korumak için Caspian Force adlı bir güç kurma ayağı ile Hazara el atmaya hazırlanıyor.

    Ve işte böyle bir ortamda Amerikanın Ortadoğudaki has adamı İsrailin turistleri Trabzona âni ve aşırı bir merak beslemeye başlıyorlar.

    Karadenizin engin turizm olanaklarını keşfediyorlar.

    Daha önce de Yunanlılar ve Rum Patrik Çevre diye gelmişti.

    Din diye gelmişlerdi.

    Şimdi Yahudiler turist kılığında geliyorlar.

    İsrailin Karadenize çıkması, Ermenistanla sıcak temasın kurulması demektir.

    Amerika-İsrail ve Ermenistan Karadenizde safları sıklaştırıyorlar.

    Yazının başlığı size abartılı gelmesin.

    Dünyanın her yerinden İsraile uçuş yapan uçaklar, kalkış alanlarında bizzat İsrailli ajanlar tarafından kontrol edilir.

    Bu ajanlar silah ta taşırlar.

    Alanda veya uçağın içinde..

    Hangisi uyarsa.

    Böyle bir durumda; Trabzonun bir süre önce İnen yabancı uçakların yanına yaklaştırmıyorlar diyen Vali yardımcısı nasıl bir tavır takınacak merak ediyorum.

    Karadeniz 1990larda Sovyetler Birliğinin yıkılması ile akın eden Ruslar yüzünden Rus pazarlarında bir kültür şoku yaşamıştı.

    Şimdi bu turizm maskeli Yahudi şokunu nasıl kaldıracak dersiniz?

    Sonuçta birileri bizi fena halde kandırıyor galiba..

    Havada bulut yok ama&

    Havada hülle var. Takiyye var.

    Muta nikâhı var kıymetli okuyucu..

    Ve nedense şu sıralar bütün yollar Karadenize çıkıyor. 14 Mayıs 2005

    57iNCİ ALAY ÇANAKKALEDE, TRABLUSGARPTA, FİLİSTİNDE, SAKARYADA

    57İNCİ ALAY HERYERDE / HEPİMİZ 57İNCİ ALAYIN NEFERİYİZ
#14.05.2005 20:52 0 0 0
  • hatirlatiyimki, amerikadaki güclü ermenistan ve rum lobisini türkiyeye karsi firenleten yahudi lobisidir, ve yahudilerin dünyada tek dostumuz türklerdir sözünüde hatirlatiyim, onlar olmasaydi 1957 tarihinde Ankara ve istanbula Havadan saldiri düzenliycekdi amerikalilar.. tahmin ve gazetedeki gazlara gelmeyin, birakin nereye gelirse gelsinler , yeterki para getirsinler, , avrupa ve cin dize gelse,75 milyon türk gelmez, unutmayinki kurtulus savasini verdigimizde anadolunun nüfusu 12 milyonu gecmiyordu, peki ya simdi
#15.05.2005 00:41 0 0 0
  • tahmin... kuru veya yaş gibi sıfatlarla adlandırılamaz.... arkadaşım...

    ancak senin lisanından konuşursak asıl seninkisi kuru bir analiz....

    dostumuz mevzuuna gelince ....

    şu dünyada bize' siz bizim düşmanımızsınız' diyen pek az yanılmıyorsam...
    önemli olan samimiyet... oda kimsede yok...

    keşke 70 milyon insanımızdan 12 milyon tanesi Kurtuluş Savaşı ruhunu taşıyor olsaydı.... neyse kendine iyi davran...
#16.05.2005 20:27 0 0 0