Yalancı mı Dürüst mü

Son güncelleme: 31.05.2009 20:41
  • Yalancının mumu yatsıya kadar yanar der atalarımız.. Ancak son zamanlarda öyle yalancılar var ki, şeytana pabucunu ters giydirir. Özellikle büyükşehirlerde daha az güvenilir insanların yaşadığını varsayarsak birisinin size yalan söylediğinden şüphe ediyorsanız emin olmanız için uzmanlarca önerilen 10 öneri..



    No. 1: Birinin yalan söyleyip söylemediğini anlamanın ilk yolu söylediklerinin tutarlı olup olmadığıdır. Tutarsızlık ilk yalan belirtisidir.

    No. 2: Beklenmedik sorular sorun. Yalancıların soru sizden gelecek sorulara karşı hazırlıklıdır. Bu nedenle ona hazırlıklı olmadığı sorular yöneltin, mutlaka açık verecektir. Cevap verirken onu dikkatlice izlemeyi unutmayın.

    No. 3: Davranışlardaki değişiklik yalanın belirtisidir. Eli çok kullanma, gözleri kaçırma, huzursuzluk kişiyi ele verir.

    No. 4: Samimiyetsiz duygular.. Çoğu insan sahte gülümser.. İçten sarılmaz, belki gülerken aslında yüz ifadesi kızgınmış gibi kasılır. Bu tür ifadelere dikkat edin.

    No. 5: Yutkunup yutkunmadığına dikkat edin.


    No. 6: Yüz mimiklerine dikkat edin. Yalan söyleyen insanların ufak da olsa mimiklerinden anlaşılır. Bir insan çok mutlu hareket ediyorsa aslında çok üzgün olabilir. Korku, kızıgınlık, öfke ya da kıskançlık gözlerde ya da yüzde ufak mimiklerle yer bulur. Sadece dikkatli bakmanız yeterli.

    No. 7: Yalanlıyor mu izleyin. Yalan söyleyen kişilerin genel davranışı yalanlamadır. Başıyla "evet" derken sözlerle "hayır" ifadeleri kullanılabilir. Yalanlayan kişinin sözleriyle, el kol hareketleri ve yüz ifadelerinin aynı doğrultuda olup olmadığını inceleyin.

    No. 8: Kişinin her zamankinden daha sıkıntılı ve endişeli davranması kuşku vericidir. Terleme, sıkıntıya eşlik eder.

    No. 9: Çok fazla detay.. "Birine neredeydin?" diye sorduğunuzda "markete gittim ve ihtiyacımız olan süt ve yumurtayı aldım, köpeğe çarpıyordum, yavaş geldim" gibi ayrıntılar işitiyorsanız şüphelenmelisiniz.

    No. 10: Gerçeği kabul etmeme.. Kişi yalan söylerken gerçeği kabul etmeyebilir. Biraz karışık gibi gelebilir ancak gerçeği yalan şeylerle örtbas eden konuşmalar yapabilir. Neyin doğru, neyin gerçek olduğunu karıştırabilirsiniz.

    Extra Öneri: Güvenilir olun
    Genel olarak hayatta bazı seçimler yaparız. Eğer hayatımızı şüpheler ve yalanlar içinde geçirmek istemiyorsak ve huzurlu olmak istiyorsak yalana başvurmamaya gayret edelim. Güvenilir aile ya da arkadaşlar arasında kendinizi daha mutlu hissedersiniz.
#31.05.2009 20:12 0 0 0
  • Emeğinize sağlık....
#31.05.2009 20:41 0 0 0