Bitkilerle Sivilce Tedavisi

Son güncelleme: 03.06.2009 17:45
  • Bitkilerle Sivilce Tedavisi - Bitkilerle Sivilce Tedavisi hakkinda bilgiler

    noimage

    Yağ bezelerinin yoğun çalışmasından dolayı oluşan sivilceleri kesinlikle sıkmamak gerekir. Aşırı yağlı yiyecekler ve fazla baharat kullanımından kaçınmanız gerekir. Eğer, sivilceleriniz akne boyutuna gelmediye bitkilelerle sivilce tedavisi yapılabilir. Size, sivilce tedavisi için yardımcı olacak bitkisel kür tarifleri...

    Ihlamur Kürü

    2 su bardağı suya 2 çorba kaşığı ıhlamur koyup kaynatın. Tülbentten geçirerek karışımı süzün. Ilındıktan sonra havluyu ıhlamurlu su ile ıslatıp yüzünüze kompres yapın. 10 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık su ile durulayıp, iyice kurulayın.

    Papatya Kürü

    6 bardak suyun içine 1 avuç papatya ekleyip kaynatın. Karışımı tülbentten geçirerek süzün. Ilındıktan sonra papatyalı suyla havluyu ıslatıp tüm yüzünüze bastırın. 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bebe pudrası sürerek, fazla yağı ve nemi almasını sağlayın.

    Limon Kolonyası Kürü

    Yarım su bardağı limon kolonyasının içine bir avuç adaçayı ekleyip 2 gün bekletin. Her gün bir parça pamuğu karışıma batırıp, sadece sivilcenin üzerine bastırın. Ilık su ile durulayın mutlaka kurulayın.

    Elma Sirkesi Kürü

    Yarım bardak elma sirkesi ve yarım bardak suyu karıştırın. Pamuğu karışıma batırıp yüz ve boyun bölgenizi silin. Hem ciltteki lekeler azalacak hem de sivilce tedaviniz kısa sürede gerçekleşecektir.

    Önemli Bilgi: Hangi kürü uygularsanız uygulayın, yüzünüzü ılık su ile durulayıp mutlaka kurulayın. Kürleri kullanmadan önce hazırlayıp, taze uygulamanız faydalıdır.

    İhtiyaç duyduğunuz bitkileri aktarlardan temin edebilirsiniz.
#03.06.2009 17:45 0 0 0