AVRUPA İT HAKLARI MAHKEMESİ

Son güncelleme: 23.05.2005 10:32
  • AİHM: AVRUPA İT HAKLARI MAHKEMESİ


    AİHM, teröristbaşı apo itinin adil yargılanmadığına hükmetti ve bu itin yeniden yargılanmasını tavsiye etti...Bu karar açıkçası pek şaşırtıcı olmadı.Avrupa İt Hakları Mahkemesi(AİHM), görev alanına giren apo itinin haklarını savunuyor doğal olarak! Zaten bu AİHM olmasa itin köpeğin hakkını kim savunacak?..

    Bazıları, bu AİHM'nin "insan hakları mahkemesi" olduğunu söylüyor ama ben bugüne dek bunu doğrulayan bir emare göremedim.Çünkü insanlar haricinde her türlü alçak yaratığın hakları savunuldu bu mahkemede.Eğer öyle olmasaydı, 30 bin kişinin katili olan bir iti korurken, bu itin katlettiği insanların hayatlarını, kundağında kurşunlanan veya kafası kesilen bebeklerin hayatlarını hiçe saymazdı.Ancak bu mahkeme, kundağında kurşunlanan bebeklerin haklarını hiçe saymıştır.Öyleyse, bu bir insan hakları mahkemesi olamaz.

    Zaten binlerce yıldır barbarlıktan, vahşilikten, canilikten, soykırımcılıktan vazgeçmemiş ve insan olamamış Avrupa'dan da bir insan hakları mahkemesi kurması beklenemezdi.Onlar kursa kursa hemcinslerini korumak için böyle bir "it hakları mahkemesi" kurabilirlerdi.İtin koruyucusunun da it olmasından doğal bir şey yok tabi!

    ****

    Teröristbaşı öcalan'ın yeniden yargılanması hususunda, "Yeniden yargılansa da yine aynı cezayı alır,ne olacak yani?Varsın yeniden yargılansın" diyerek konuyu basit bir hadiseymiş gibi göstermeye çalışan "AB muhipleri"nin anlamadığı ve hiçbir zaman da anlayamayacağı şudur ki; bu alçağı yeniden yargılamak, şehitlerimize,gazilerimize,şehit yakınlarına,milletimize ve bayrağımıza hakarettir, milli gururumuzun ayaklar altına alınmasıdır.

    Ayrıca bu "AB muhipleri", AİHM'nin, yeniden yargılama kararını verirken, yeniden yargılansa bile aynı cezayı alacağını bilmediğini mi sanıyorlar? Yine aynı cezanın geleceğini AB de biliyor.Öyleyse bu kararı niye alıyor, çünkü AİHM'nin bu kararıyla pkk yandaşı kürtçülere şov imkanı doğacaktır.Yeniden yargılama kararının arkasında yatan asıl niyet de; kürtçüleri ayaklandırarak Türkiye'yi iç savaş ortamına sürüklemek, özellikle güneydoğu bölgemizdeki illerde ayaklanmalar çıkartarak, "buraların Türkiye'ye ait olmadığı" fikrini uyandırmaktır.Tabi ki bunların ardından da son aşama olarak güneydoğu bölgemizin özerkliğini tanıma talebi gelecektir.

    İşte apo'nun yeniden yargılanmasını tavsiye eden AİHM kararıyla başlatılan süreç, aşama aşama böyle işleyecektir.Zaten öcalan iti de karar sonrası ilk açıklamasında, "Davayı, kürt sorununun demokratik çözümü için bir araç yapmak istiyoruz" diyerek, AB-PKK ittifakının esas niyetini belli etmiştir.

    AİHM tarafından düğmesine basılan bu süreci harekete geçirecek olan kürtçü ayaklanmalar için, pkk yanlısı gazetelerde büyük gösteriler teşvik edilmeya başlandı bile.

    Kürtçü yaratıklar, istiyorlarsa Türkiye'yi kaosa sürüklesinler.Ama bilsinler ki, bunun sonuçlarına da katlanırlar.O zaman ne AB'leri, ne de ABD'leri onları kurtaramaz!

#20.05.2005 20:28 0 0 0
  • güzel yorumlar evet emeklerine sağlık
#20.05.2005 21:40 0 0 0
  • o kadar hissederek yazılmış ki yazı etkilenmemek imkansız. Tüm düşüncelerine katılıyorum. AİHM diye bişey yok. İt mahkemesi var...Ellerine sağlık...
#23.05.2005 10:32 0 0 0