Öğretmen Okulları

Son güncelleme: 10.06.2009 15:06
  • Öğretmen Okulları Hikayesi - Öğretmen Okulları Hikayeleri
    Bu gün öğretmen okullarının kuruluş yıldönümüymüş. Kutlu olsun. Bir milletin geleceğini yetiştiren öğretmen okulları ile ilgili bir anımı sizinle paylaşmak istiyorum.

    Ben üniversiteye 1973 senesinde girdim O zamanlar şimdi ki sistemin gerektirdiği ÖSY, ÖSS gibi sınavlar yokdu. Tek bir sınav ile ünüversitelere giriliyordu.

    Sınavlar yapıldı puanlar gelmeye başladı. Üniversiteler de hangi puanla hangi bölüme öğrenci alacaklarını açıklamaya başladılar. Doğal olarak bütün öğrencilerde bir telaş, bütün anne ve babalarda "acaba çocuğum açıkta kalır mı duygusu" vardı.

    Herkes puanı tuttuğu yere kaydnı yaptırdı. O günler de anneler, babalar ve aday öğrenciler arasında ki yaygın söylenti ise şuydu: "Açıkda kalacağına .............. eğitim enstitüsüne kaydını yaptır bari öğretmen olursun"

    O sıralarda ben bu sözün ne anlama geldiğini pek kavrayamamıştım. Çok sonraları öğretmenleri ve yetişen nesli görünce dank etti bende. "Hiç bir şey olamazsan bari öğretmen ol 2-3 senede"

    Ne demektir bu? BU nasıl bir gaflettir. Bir milletin geleceği olan istikbali olan çocuklar o sırada hiç bir yere giremeyen ama açıkta kalmamak için "BARİ ÖĞRETMEN "olanlar taraınfandan yetiştirildiler.
    Bu nasıl bir anlayıştır??
    Mühendis, doktor, işletmeci, olamadım bari öğretmen olayım!!!

    Bir milletin geleceğini bu düşüncelerle öğretmen olanlar yetiştrdi ve hala da yetiştirmektedirler.
    Mühendis olunur, doktor olunur, huhukcu olunur ama öğretmen olmak zordur. Bir milletin geleceğine yön vereceksiniz çünkü, boş beyinleri dolduracaksınız, onları eğiteceksiniz

    Vakti zamanında,1980-1981 senelerinde Kanada da okurken yakınen görüştüğüm kız arkadaşımın babası da orada ilk okul öğretmeniydi. Bir farkla ki; o eğtim fakültesini bitrimiş ve pediatri (Çocuk psikolojisi) dalında uzmanlık almıştı. Oralarda onlar gibi öğretmenler yetiştiriyor işte çocukları.

    Ben bugün hala o sözleri hatırlıyorum, kulaklarımda çınlıyor:"Hiç bir yeri tutmuyor punım bari ........... eğitim enstitüsüne gideyim.

    Tebrikler gittiler de zaten


    alıntıdır
#09.06.2009 10:38 0 0 0
  • Çok güzell bir konuyu işlemiş yazıda yazar..Emeğinize sağlık arkadaşım...
#10.06.2009 15:06 0 0 0