35 Yaşından Sonra Hamilelik

Son güncelleme: 11.06.2009 17:39
  • İleri yaşta hamilelik - İleri yaşta hamilelerin karşılaştıkları riskler - hamilelik problemleri

    Kadınların çoğu, kariyerlerini oluşturduktan sonra evlenmeyi seçiyorlar ve çiftlerin çoğu daha geç bir yaşta ailelerini kurmaya başlamayı tercih ediyorlar. Günümüzde, doktorlar geç yaşta ilk hamileliklerini yaşayan annelerle daha fazla karşılaşıyor ve bu anneler geçmişte kendi yaşlarında hamile kalan kadınlara oranla daha güvenli ve sağlıklı hamilelikler yaşayabiliyorlar.

    İleri yaşta hamileliği düşünen bir kadının iki önemli endişesinin olduğunu belirledik. Hamileliğin onu nasıl etkileyeceğini ve yaşının hamileliğini nasıl etkileyeceğini öğrenmek istiyor. Anne daha ileri yaşta ise, anne ve bebek İçin komplikasyon olasılıklarında hafif bir artış oluyor.

    35 yaşından büyük hamile bir kadının aşağıdaki risklerle karşılaşma olasılığı daha fazladır:
    • Down sendromu olan bir bebek
    • Yüksek kan basıncı
    • Pelvik ağrı (Karnın alt kısmındaki ağrı)
    • Pre-eklampsi (İdrarda normalin üstünde albümîn cinsi protein görülmesi ve tansiyon yükselmesi)
    • Sezaryen ile doğum
    • Çoğul gebelik
    • Plasentanın erken ayrılması
    • Kanama ve diğer komplikasyonlar
    • Erken doğum

    İleri yaşlardaki hamile bir kadın ayrıca, daha genç bir kadının karşılaşmayacağı sorunlarla da ilgilenmelidir. Genel bir sadeleştirme ile açıklarsak, 20 yaşındayken hamile kalmak 40 yaşında hamile kalmaktan daha kolaydır. Olasılıklara göre, 40 yaşında bir mesleğiniz olabilir veya diğer çocukların sizin zamanınızı alan istekleri olabilir. Dinlenmek, egzer-siz yapmak ve doğru beslenmek sizin için biraz zor olabilir.

    Yaşın ilerlemesi ile bağlantılı olan hamilelik problemleri, yaş ilerledikçe ortaya çıkmaya eğilimli olan kronik hastalıkları da kapsar, Yüksek kan basıncı, 35 yaşın üzerindeki kadınlarda en çok rastlanan hamilelik komplikasyonlanndan biridir. Ayrıca preklampsi olasılığı daha yüksektir.

    İleri yaşta doğum yapan kadınlarda erken doğum, pelvik ağrı dahil olmak üzere problem çıkma riskleri daha yüksektir. Diyabet komplikasyonları kadar diyabet olasılığı da yaş ilerledikçe artar. Araştırmacıların bulguları 35 yaşın üzerindeki kadınlarda diyabet komplikasyonlannın iki kat arttığını göstermektedir. Geçmişte, hipertansiyon (yüksek kan basıncı) ve diyabet hamilelikteki başlıca komplikasyonlardı. Günümüzdeki olanaklarla, bu hamilelik komplikasyonlarını tedavi etmede oldukça iyi gelişmeler sağlamaktayız.
#11.06.2009 17:39 0 0 0