10 yıl sonra kalp bile yapılacak

Son güncelleme: 04.06.2005 15:39
  • Koyun Dolly'nin kopyalanması için çalışmalar yürüten bilim adamı grubundan Prof. Dr. Alisan Murdong, 'Yakın gelecekte kalbimizi bile baştan yaratacağız' dedi.

    Koyun Dolly'nin kopyalanması için çalışmalar yürüten bilim adamı grubundan Prof. Dr. Alisan Murdong, 'insan hücresinin kopyalanması' konusunun devrim olduğunu söyledi. Murdong, 'Artık kök hücresinden embriyo üretilecek. Yakın gelecekte kalbimizi bile baştan yaratacağız' dedi.

    Organlar yeniden oluşturulacak
    Murdong, 'insan hücresinin kopyalanması' ile ilgili, İngiltere Başkanı Tony Blair'in kendilerine destek verdiğini söyleyerek, 'Bu çok önemli bir gelişme insanlığa faydalı olacağına inanıyorum. İngiltere'de kanunları değiştirebildik. Politikacılar yanımızda oldu. Tedavi edici klonlamaya izin verildi' diye konuştu. Murdong, yakın gelecekte kök hücreleri iyi bir şekilde geliştirilirse, organları bile yeniden yapabileceklerini söyledi.

    Şeker hastalığı tarihe karışacak
    Murdong şöyle devam etti: 'İnsanlara cilt hücreleri yapıp, yanık tedavisinde kullanacağız. Karaciğer yetmezliği olan hastanın bu problemi önlenecek. Kronik şeker hastalığı tarihe karışacak. İnsülin yapan hücreleri ortadan kaldıracağız. Kalp gibi organları yeniden yapacağız. Bunlar 10 yıl içinde mümkün olabilecek.'

    "Türkiye ile bilgilerimizi paylaşabiliriz"
    Türkiye ile beraber de çalışmayı düşündüklerini söyleyen Murdong, burada önemli olanın bilim adamlarının bir arada çalışması olduğunu belirtti ve ekledi: 'Kısırlık tedavisi verirken kök hücre tedavilerinde bir ilerme kaydedeceğiz. Bize göre yani bilim adamlarına göre bütün ülkelerde birlikte çalışılması gerektiğine inanıyorum. Türkiye'yle bilgilerimizi paylaşmaya hazırız' dedi.
#30.05.2005 10:21 0 0 0
  • işin aslı kendi şahsi düşüncemi belirme istiyorum bilim insanlık için bir şeyler sunuyorsa kabullenmeli derim paylaşım için tesekkürler.
#30.05.2005 15:07 0 0 0
  • bu bilgileri bizimle paylaştığınız için TEŞEKKÜRLER
#02.06.2005 07:22 0 0 0
  • Paylaşım için sağol dostum.
#04.06.2005 15:39 0 0 0