Usulsüz Veya Kaçak Avcılık

Son güncelleme: 18.06.2009 01:23
  • Usulsüz Veya Kaçak Avcılık - Usulsüz Avcılık - Kaçak Avcılık

    3167 sayılı Kara Avcılığı Kanunu çerçevesinde ilgili yıla ait Merkez Av Komisyonu tarafından belirlenen ve MAK Karar kitapçığında belirtilen avlanma sürelerine ve avlanma limitlerine uymadan avlanılması, korunan türlerin avlanılması, yasaklanan usul ve şekillerde avlanılması, avlanmanın yasaklandığı sahalarda avlanılması usulsüz ve/veya kaçak avcılıktır.

    Başvuru Kuruluşları ve İlgili Kuruluşlar:


    Kaçak avcılık konusunda birinci dereceden yetkili kuruluş Orman Bakanlığı'na bağlı Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü'dür. Müdürlüğün yerel teşkilatları doğrudan başvurabileceğiniz kuruluşlardır.


    Avcılığın kontrolü ve denetlenmesinde genel kolluk kuvvetleri (jandarma ve polis),muhtarlar, orman muhafaza memurları, orman ve köy bekçileri sorumlulardır.

    Yasal Dayanak:


    3167 sayılı Kara Avcılığı Kanunu
    Yılın Merkez Av Komisyonu Kararları

    Eylem / Öneri:


    Bu konuda ilk yapabileceğiniz şey konu hakkında bilgilenmenizdir. (Kendi bölgenizde hangi alanlar ava kapalıdır, av sezonu ne zaman açılır, ne zaman biter, kaçak avcılık yöntemleri nelerdir vs.) Bu bilgiler her yıl Merkez Av Komisyonu tarafından alınan kararlarla belirlenir ve Orman Bakanlığı tarafından bir kitapçık haline getirilir. Bunun yanında Doğal Hayatı Koruma Derneği bu kararları her yıl özetleyerek bir poster haline getirerek tüm ülkeye dağıtmaktadır. Bu kitapçığı ve posteri belirtilen kurumlardan isteyin.


    Bir alanda kaçak avcılık faaliyetine rastladığınızda olayı bölge Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı başmühendisliğine, jandarmaya (156) ya da emniyete (155) bildirin. Bunun yanında kaçak avcılığı yapan kişilere dair tüm bilgileri de (varsa araç plakası, avlananların tam yeri vs.) yetkililere bildirmek gerekmektedir.
#18.06.2009 01:23 0 0 0