Hulk Çizgi Film Kahramanı

Son güncelleme: 28.06.2009 17:40
  • Hulk Çizgi Film Kahramanı - Hulk Kimdir

    Hulk, 'İnanılmaz Hulk' olarakta bilinir. Marvel Comics şirketi bünyesinde Stan Lee ve Jack Kirbyçizgi roman karakteridir. Dünyanın en ünlü çizgi roman karakterleriyle ilgili bir sıralamanın genelinde 14., Marvel'in ise en istikrarlı 5. çizgi romanı olarak yer almıştır Empire | The 50 Greatest Comic Book Characters.

    noimage

    Bruce Banner isimli bilim adamının, çölde yapılan bir nükleer deneyde gamma ışınlarına maruz kalması üzerine oluşan ve genetik tetikleyicilerle harekete geçen mutasyonlar sonucu ortaya çıkan kahramandır. Asıl kişiliği zeki ve mantıklı bir bilim adamı olmasına rağmen, sinirlendiği ve heyecanlandığı zamanlarda çok kısa bir süre insan üstü bir güce sahip olan ve aşırı duygulandığında ofke patlaması yaşayan bir dev olan Hulk' a dönüşmektedir. Hulk genel olarak bir süper kahraman gibi değerledirilsede, Banner'la olan ilişkisi Dr.Jekyll/Mr. Hide ilişkisini andırır. İlk sayılarında Paul Reinman tarafından etnik grupların tepkisini çekmemek için gri renk olarak gösterilen Hulk, daha sonraki sayılarında Stan Lee' nin isteği üzerine yeşile çevrilmiştir. Yayın tarihi boyunca deri rengi sürekli değişiklik gösterse de genel olarak yeşildir.


    Güçleri

    İnanılmaz seviyede fiziksel gücü olan Hulk, bu güce duygu tellerindeki ani iniş ve çıkışlarla ulaşır sinirlendikçe güçlenir. Bir sıçrayışta 5 km. kadar yol alabilir ve öfkesinin şiddeti onun, çok daha fazla mesafe katetmesini sağlayabilir. Fiziksel yaralanmalar ne kadar ağır olursa olsun, üstün kas yapısı ve ****bolizması kendisini yenileme özelliğine sahiptir. Aşırı ısıya, nükleerThor ve Örümcek Adam' la boy ölçüşebilecek niteliktedir bir keresinde dünyaynın iki katı kadar bir metoru bir buruşta yok etmişir hulk bazen tanrı olarak bildiğimiz Thor u ölduruyordu patlamalara ve zehirlere karşıda donanımlıdır, sanki onu çevreleyen görünmez bir kalkan varmışçısına, bu dış etkenler onda bir iz bırakmaz. Yaralanmalara karşı yüksek direncine rağmen Hulk'da incitilebilir. Maceralarında birkaç kere adamantism çeliğinden silahlarla yaralanmış olsa da sıradan insanlara göre çok daha hızlı iyileşme yeteneği vardır.


    Dizi ve Filmleri

    1977 yılında Amerika' da 'Incredible Hulk' adıyla 5 sezon 82 bölüm olarak televizyon dizisi yayınlanmış, başrolünde dünya vücut şampiyonu Lou Ferrigno oynamıştır.


    2003 - The Incredible Hulk, Hulk' un ilk sinema filmidir. Ang Lee' nin yönettiği filmde Eric Bana, Jennifer Connelly, Sam Elliott, Nick Nolte, Josh Lucas rol almıştır.


    2008 - The Incredible Hulk 2, kadrosu değişen filmi Louis Leterrier yönetmiş, Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt rol almıştır.
#28.06.2009 17:40 0 0 0