Tarzan Çizgi Film Kahramanı

Son güncelleme: 07.07.2009 13:03
  • Tarzan Hakkında - Tarzan Resimleri - Çizgi Film Karakterleri
    noimage

    Tarzan (Ünlü Çizgifilm Kahramanları)

    Tarzan Edgar Rice Burroughs tarafından yaratılmış bir öykü karakteridir. İlk olarak 1912 de Maymunların Tarzanı adlı romanla ortaya çıkmış ve daha sonra 23 devamı daha yazılmıştır. Tarzan gemideki isyancılar tarafından Afrika sahillerinde ıssız bir bölgeye bırakılmış İngiliz bir Lord ve Lady'nin oğullarıdır. O henüz bebek iken anne ve babası ölmüş ve onu bilimsel olarak tanımlanmamış bir maymun türünün üyeleri yetiştirmiştir.Kala onun maymun annesidir. Tarzan (beyaz adam) onun maymun alemi ismidir; ingilizce ismi ise Clayton, Lord Greystoke'dur. Genç bir adam olduğunda ,Jane ile tanışır,ve Jane Americaya döndüğünde gerçek aşkını bulmak için ormanı terkeder. Tarzan ve Jane evlenirler , ve bir süre İngilterede yaşarlar. Bir oğulları,Jack,olur ve bir maymun ismi olan Korak adını alır. Tarzan uygarlığın ikiyüzlülüğü karşısında dayanamaz ve Jane'le birlikte Afrikaya dönerler ve orada ölümsüzlüğe erişerek halen yaşarlar.

    Edebiyat

    Tarzan dünyadaki en çok bilinen edebi karakterlerden birisidir. Burrough'a ait iki düzineden fazla kitap haricinde Tarzan karakteri filmler, radyo, televizyon programları, çizgi diziler, ve çizgi romanlarda boy gösterdi. Bir çok parodiye konu oldu ve de korsan yayınları da görüldü.


    Bilim kurgu yazarı Philip José Farmer Tarzan Alive!'ı yazmış ve bu eserde onun gerçek bir kişi olduğunu kısa öykülerle onun biyografisi şeklinde anlatmıştır.

    Tarzan of the Apes'in telif hakları birleşik devletlerde sona ermiş ve kamu malı olmuş olsa da , TARZAN adı halen Edgar Rice Burroughs, Inc.'in bir markası olarak hakları saklıdır.
#07.07.2009 13:03 0 0 0