Charlie Brown Çizgi Dizisi

Son güncelleme: 11.07.2009 23:01
  • Charlie Brown çizgi kahramanı - Charlie Brown - Charlie Brown snoopy

    noimage


    Charlie Brown baş karakterdir. Kocaman yuvarlak kel kafalı, üstünden hiç çıkarmadığı siyah zigzaklı sarı tişörtü dış görünüş özellikleridir. Asla sözünü geçiremediği, zaman zaman sahibi Charlie Brown'dan daha akıllı olduğunu düşündüren bir köpeği (snoopy) vardır. En yakın arkadaşı Linus Van Pelt, Charlie'nin asla olamayacağı kadar enteldir. Kardeşi Sally Brown her tartışmalarında üste çıkabilecek kadar konuşkandır.

    Baş kahraman Charlie'nin en önemli özelliği, hayata sürekli olumlu yanıyla bakmasıdır. Charlie, bir yandan hayatı sorgularken, kötü karamsarlıklarn batağına düşmüyor.

    Karakterler
    Snoopy: Charlie Brown'ın köpeği insanlar gibi davranır ama hiçbir zaman konuşmaz. Sadece düşünce balonlarıyla biz onun ne düşündüğünü biliriz; kendileri bir hayat virtüözüdür. Kulübesinin üzerinde uyur, asla içinde değil. En ilginç dostlarından biri, sarı küçük bir kuştur.

    Woodstock: Fıstıklar'ın boyut olarak en küçük yaratığı. Kendisi bir kuştur. Çok şakacıdır, sürekli oynamak ister; bu özelliği diğerleri için rahatsız edici olur.

    Charlie Brown: Hayatta kaybederken bizim gönlümüzü kazanmakta ustadır. Sürekli hayatın anlamını sorgulayan bir tiptir. Hayatı sorgularken, çoğumuzun yaptığı gibi, derin karamsarlıklara saplanıp kalmaz; sorgulama hep olumlu bir çıkarsama ile nihayetlenir; Charlie bize hayata olumlu bakmayı öğretir.

    Lucy: Lucy Van Pelt, sıkı çalışan, patron edalı, yarı çatlak ve bencil bir tip.

    Linus: Linus Van Pelt, Lucy'nin kardeşi ve çizgi bantın entel tipidir. Ortaya çıkan felsefi sorunları o çözer. Ne çekerse ablasından ve Charlie'nin kardeşi Sally'den çeker.

    Franklin: Franklin ile Charlie ilk kez 1968 yılında, sahilde tanışırlar, hayattan beklentilerini diğerleri kadar abartmaz.

    Sally: Charlie'nin kız kardeşidir, bilmece gibi konuşmaları ve münasebetsizliği ile tanınır. Çok istemesine rağmen Linus'un kalbini kazanamaz.

    Marcie: Gözlükleri zaten onu ele veriyor. Marcie, Fıstıklar'ın en akıllı tipi. Ama hayat cahili.

    Patty: Ona peppermint (nane) diyorlar. Charlie'ye Chuck diyen tek kişi. Sınıfta uyanık kalmayı bir türlü beceremiyor.
#11.07.2009 23:01 0 0 0