Aydın - Kuşadası - Makbule Hasan Uçar Lisesi

Son güncelleme: 14.07.2009 22:21
  • Aydın - Kuşadası - Makbule Hasan Uçar Lisesi

    Devlet Vatandaş İşbirliği ile Hayırsever Hüsnü UÇAR tarafından yaptırılmıştır. 2004-2005 Eğitim öğretim yılında hizmete açılmıştır.

    Okulumuz 20 derslik, 3 laboratuar, 1 kütüphane, basketbol, voleybol sahası, 1 çok amaçlı salon ( yemekhane, kantin ) bölümlerinden oluşmaktadır.

    Okul idari kadrosunda okul müdürü 1, müdür yardımcısı 1, 1 Memur ve 1 rehber öğretmen bulunmaktadır.

    Kadrolu 24 Öğretmen okulumuzda görev yapmakta diğer öğretmen ihtiyaçları ilçemizdeki öğretmenlerden görevlendirme yolu ile sağlanmaktadır.

    Henüz açılışı üzerinden 3,5 yıl geçmesine rağmen okul öğrenci mevcudumuz 520 civarına ulaşmıştır.

    Okulumuzun çok yeni bir binaya sahip olması, çevrede eğitimi engelleyici mekânların, gürültünün bulunmayışı dolaylısı ile ideal bir fiziksel konuma sahip ve son derece dinamik eğitim kadrosu ile hizmet vermektedir. Okulumuzda

    5- Matematik Öğretmeni

    3 -Tarih Öğretmeni

    2 -Coğrafya Öğretmeni

    3 -İngilizce Öğretmeni

    3 -Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni

    1 -Fizik Öğretmeni

    1 -Kimya Öğretmeni

    1 -Biyoloji Öğretmeni

    1 -Beden eğitimi Öğretmeni

    1-Rehber Öğretmeni bulunmaktadır.

    Okulumuzda 2008-2009 Eğitim öğretim yılında Türkçe-Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Yabancı Dil alanlarında sınıflar açılacaktır.

    Okulumuzda müstakil bir Fizik laboratuarı, Kimya ve Biyoloji branşlarının ortaklaşa kullandıkları bir Kimya-Biyoloji laboratuarı ve müstakil bir Bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır.

    2007-2008 Eğitim öğretim yılında veli-okul, hayırsever işbirliği ile yaptırılan okul yemekhanesinde öğrencilere öğretmen ve personele her öğlen besin dengesi ayarlanmış gıdalar en temiz ve ucuz şekilde sunulmaktadır.

    Okulumuzda sosyal ve sportif faaliyetlere son derece önem verilmektedir. Okulumuz bu yıl kız voleybol takımı ile il birinciliği ve karatede okulumuz üçüncülüğü kazanmıştır. Ayrıca basketbol adına öğrencimiz Türkiye ikincisi olmuştur. Kuşadası ilçesinde futbolda ilçe krostada çok önemli derecelerde yer almıştır. Ayrıca 2 yıldır öğrencilerimiz okulumuzu Felsefe olimpiyatlarında temsil etmektedir.

    Okulumuzda meslek tanıtımı ve yönlendirme kapsamında İstanbul, Pamukkale ye, Muğla' ya, Çanakkale ve Kapadokya bölgesindeki üniversitelere tanıtım gezileri düzenlenmiş ayrıca özel Üniversiteler Okulumuza davet edilerek bilgilendirme toplantıları yapılması sağlanmıştır. Resim ve fotoğraf sergileri, şiir dinletisi, anma günü, kutlama programları, mezuniyet töreni gibi etkinliklerde öğrenci -veli -okul işbirliği ile uyumlu bir şekilde sağlanmaktadır.

    HACI FEYZULLAH MAH. BOYALIK MEVKİİ KUŞADASI

    Bağlı Olduğu Genel Müdürlük : Ortaöğretim Genel Müdürlüğü
    Kurum Türü : Lise
    Öğretim Şekli : Normal Öğretim
    Kuruluş Tarihi : 14.02.2005
    Toplam Derslik Sayısı : 20

    Telefon: 2566145528
    Fax: 2566145517
#14.07.2009 22:21 0 0 0