Yılanbalığı

Son güncelleme: 16.07.2009 12:34
  • Malzemeler:
    1 kg yılan balığı
    1 çorba kaşığı tuz
    Baharat

    Yapılışı:


    Balığın derisi sırtından yüzülür (Tulum halinde çıkarılması iççin kaygan olan deri ve gövde el küle batırılarak veya kağıtla ayrı ayrı tutulup gömlek çıkarır gibi soyulur), soyulan balığın karın tarafı yarılarak içi temizlenir Sıcak suyla iyice yıkanır 5-6 cm boyunda doğranan balık, tuz, kimyon, kırmızı biber, reyhan, defne yaprağı ile terbiye edilir Buzdolabında 5-6 saat dinlenmeye bırakılır Dinlenmiş balık zeytinyağında iyice kızartılır (Yağını bırakıp çekmesi için bu kızartma süresi epeyce uzundur) Kızaran balık taratorla servis yapılır
#16.07.2009 12:34 0 0 0