misafirlerime sık sık yaptığım ve benden özellikle istenen bir poğaça,
akşamdan yapılabilir olması da işlerinizi daha da kolaylaştırıyor, kesinlikle denemenizi öneririm.
İÇ MALZEMESİ:
2 adet haşlanmış patates (rendelenmiş)
1 su bardağı kaşar (rendelenmiş)
tuz, karabiber,kırmızıbiber
ÜZERİNE: (PÜF NOKTASI VE ÖZELLİĞİ BURADA)
1 su bardağı galeta unu
2 yumurtanın akı cırpılacak
YAPILIŞI:
1- hamur malzemesinin tümü karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
2- küçük yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır.
3- bezelerin içine iç malzemesi konularak normal poğaça şeklinde kapatılır.
4- hazırlanan poğaçalar önce çırpılmış yumurta akına sonra tamamen galeta ununa bulanır ve yağlanmış tepsiye dizilir.
5- fırında üzerleri altın rengi oluncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
iç malzemesi tercihe göre peynir ve maydonoz karışımı olarakta yapılabilir.