Çıtır poğaça- Denenmiş Tarifler

Son güncelleme: 19.07.2009 00:14
  • misafirlerime sık sık yaptığım ve benden özellikle istenen bir poğaça,
    akşamdan yapılabilir olması da işlerinizi daha da kolaylaştırıyor, kesinlikle denemenizi öneririm.

    MALZEMELER:
    1/2 paket margarin (oda sıcaklığında)
    1 fincan sıvıyağ
    1 fincan yoğurt
    1 paket kabartma tozu
    yeterince tuz
    (ölçüdeki fincan, nescafe(granül) kahve fincanıdır)

    İÇ MALZEMESİ:
    2 adet haşlanmış patates (rendelenmiş)
    1 su bardağı kaşar (rendelenmiş)
    tuz, karabiber,kırmızıbiber

    ÜZERİNE: (PÜF NOKTASI VE ÖZELLİĞİ BURADA)
    1 su bardağı galeta unu
    2 yumurtanın akı cırpılacak

    YAPILIŞI:
    1- hamur malzemesinin tümü karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
    2- küçük yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır.
    3- bezelerin içine iç malzemesi konularak normal poğaça şeklinde kapatılır.
    4- hazırlanan poğaçalar önce çırpılmış yumurta akına sonra tamamen galeta ununa bulanır ve yağlanmış tepsiye dizilir.
    5- fırında üzerleri altın rengi oluncaya kadar pişirilir.

    Afiyet olsun...
    iç malzemesi tercihe göre peynir ve maydonoz karışımı olarakta yapılabilir.
#19.07.2009 00:14 0 0 0