Fener Balıklı Lazanya (4 kişilik)

Son güncelleme: 19.07.2009 00:31

  • Malzemeler
    400 gr. fener balığı filetosu
    8 adet lazanya
    2 adet domates
    2 adet sivri biber
    1 diş sarımsak
    1 adet küçük boy soğan
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz, Karabiber
    100 gr. kaşar peynir
    Galeta unu


    Yemeğin Tarifi
    Fener balığı filetosunu ve kabuğu soyulmuş domatesi küçük kuşbaşı doğrayın.

    ince doğranmış soğanı zeytinyağında hafif pembeleştirin, sarımsağı, ince kıyılmış biberi ve fener balığını ilave edip 3 dakika sote edin. Domates, tuz ve karabiber ekleyip 2 dakika daha pişirin.

    Lazanyayı haşlayıp, süzün.

    Lazanyaları üst üste gelmemesine dikkat ederek tek sıra halinde yağlanmış tepsiye dizin. Balıklı harcın yarısını yayın. Üzerine 1 kat daha lazanya yerleştirin. Bu işlemi er üste lazanya gelecek şekilde 1 kez daha tekrarlayın.

    Lazanyanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri döküp, galeta unu serpin.

    Fener balıklı lazanyayı 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimledikten sonra sıcak olara servis yapın.
#19.07.2009 00:31 0 0 0