Patlıcanlı lazanya

Son güncelleme: 03.07.2006 14:47
  • Patlıcanlı lazanya






    Patlıcanlı lazanya
    KAÇ KİŞİLİK: 6
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 40 dk
    PİŞME SÜRESİ: 20 dk
    Malzemeler:


    1 paket lazanya

    4 domates

    2 bostan patlıcanı

    100 gr krem peynir

    4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri

    Yarım su bardağı süt kreması

    4 çorba kaşığı süt

    1 diş sarımsak

    1 kahve fincanı sıvıyağ

    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:
    * Patlıcanları ince halkalar şeklinde dilimleyip tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kâğıt havlu ile kurulayın. Tavada 2 kaşık sıvıyağı kızdırıp patlıcanları ekleyip ve iki taraflı olarak hafifçe kızartın. Kâğıt havlu üzerine çıkarın.

    * Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp sarımsağı soteleyin. Domatesi ekleyip 3-4 dakika pişirin. Ateşten alıp tuz ve karabiber serpin.

    * Lazanyaları tuzlu suda teker teker haşlayıp süzün ve nemli bir bezin üzerine alın. Krem peynir, 2 kaşık rendelenmiş kaşarpeyniri, 2 kaşık sıvıyağ, süt kreması ve sütü bir kâsede karıştırın.

    * Kalıbı yağlayıp bir kat lazanya dizin. Üzerine peynirli kremayı yayıp patlıcan dilimlerini dizin ve domatesle kaplayın. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Kalan peyniri üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
#22.07.2004 03:19 0 0 0
  • ellerinize saglik cok tsk ler ederim
#09.05.2005 23:30 0 0 0
  • Ellrine sağlık kardeşim
#21.09.2005 22:39 0 0 0
  • Ellerine saglik arkadasim
#27.09.2005 09:39 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 11:51 0 0 0
  • emeğine sağlık arkadaşım
#08.10.2005 13:00 0 0 0
  • ElLeRiNe sAgLiK....


    TaRiF iCiN sAgOl
#15.10.2005 13:01 0 0 0
  • tarif için teşekkürler,eline sağlık
#08.12.2005 00:28 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 13:12 0 0 0
  • Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 01:07 0 0 0
  • ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
#26.02.2006 07:18 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 19:29 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 14:47 0 0 0