1 kg ispanak
1 dis sarimsak
1 adet ufak sogan
2 yemek kasigi margarin yada tereyagi
100 gr beyaz peynir
1/3 lt krema
300 gr suzme yogurt
1 adet yumurta
300 gr lazanya yapragi
30 gr dolmalik fistik
Tuz,karabiber,muskat
Yapilis Tarifi
Kestiginiz ispanaklari ve lazanyayi diri kalicak sekilde haslayin ve guzelce suzun.Sogani ve sarimsagi kup kup kesin ve soteleyin.Ispanaklari ekleyip biraz karistirin.Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alin.
Peyniri kremanin 2/3 ile ezin.Suzme yogurt ve yumurtayi cirpin,tuz,karabiber ve muskatla tatlandirin.
Kullanicaginiz firin kalibini yaglayin ve lazanyalari serin.Ilk olarak hazirladiginiz yogurtlu karisimdan ve daha sonrada ispanaklari lazanyalarin uzerine ekleyin.En ustte yogurtlu malzeme kalana ve tum malzemeler bitene kadar islemi tekrarlayin.En uste dolmalik fistiklari serpin.
Onceden isitilmis 200 derecelik firinda yaklasik 30 dakika kadar pisirin.Pismeye basladiktan 10dakika sonra uzerine kalan kremayi dokun ve pisirmeye devam edin.