Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav

Son güncelleme: 30.12.2007 15:01
  • Malzemeler

    1 su bardağı prinç
    3 adet orta boy patlıcan
    yarım su bardağı zeytinyağı
    2 su bardağı sıcak su
    tuz


    Hazırlanma Şekli

    1-Prinç biraz ılık, tuzlu suda bekletilir,
    2-Patlıcanlar halka şeklinde doğranıp, tuzlu suda bekletilir,
    3-Tavaya ayçiçek yağı konup,patlıcanlar sudan iyice sıkılarak çıkarılıp,kızartılır,
    4-Diğer tencereye yarım bardak zeytinyağı konur ve prinçler içine atılarak ,şeffaflaşana kadar kavrulur,
    5-Kızartılmış patlıcanlar prinçlerin üzerine eklenir,
    6-İki (2) su bardağı sıcak su vede tuz eklenir,şöyle bir karıştırılır,
    7-Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir(normal pilav gibi)
    8-Ateşten alınca,ve kapak kapalı bir şekilde, soğur ve servis edilir
#24.12.2007 15:08 0 0 0
  • guzel tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#25.12.2007 12:00 0 0 0
  • teşekkürler su-perisi
#25.12.2007 12:55 0 0 0
  • Ellerine Sağlık
#30.12.2007 15:01 0 0 0