Örgülü Pilav

Son güncelleme: 21.03.2006 00:49
  • Gereçler:
    Tavuk ½ adet 750 gr
    Su 4 su bardağı 800 gr
    Tuz ½ tatlı kaşığı 21 gr
    Pirinç 2 su bardağı 360 gr
    Margarin 6 yemek kaşığı 60 gr
    Tavuk Ciğeri 4 adet 180 gr
    Bezelye (pişmiş iç) ½ su bardağı 70 gr
    Karabiber 2 tatlı kaşığı 4 gr
    Un 1/3 su bardağı 150 gr
    Yumurta 1 adet 50 gr
    Sıvı yağ ½ yemek kaşığı 5 gr
    Antep Fıstığı ½ su bardağı 55 gr
    Yapılışı:
    Tavuğu yıka. 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişir, kemiklerini ayır, etini küçük parçalara böl. Pirinci yıka süz. Tencereye 5 yemek kaşığı margarini koy ve erit, ciğeri 0,5-1 cm³ iriliğinde doğrayıp yağda sote yap, pirinci kat, bir kaç kez çevir. Tavuk suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 4 su bardağına tamamla. Su ve 2 tatlı kaşığı tuzu pirince ekle karıştır. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar 15-20 dakika pişir. Pişme süresi dolmadan 5 dakika önce bezelye ve karabiberi ekle, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. Unu bir kaba ele, kalan tuzu kat, karıştır, ortasını aç, yumurtayı kır. Sıvı yağ ve ½ yemek kaşığı suyu ekleyerek hamur yap, 1 mm kalınlıkta aç, 7 mm eninde şeritler halinde kes. 20-25 cm. Çapında tabanı yuvarlak bir tencereyi 1 yemek kaşığı margarinle yağla.Şerit halinde kesilmiş hamurları enine ve boyuna kafes şeklinde 7 mm aralıkla diz.(hamurun uçları tencerenin kenarlarından sarkmalıdır) Hamur aralarına soyulmuş fıstıkları koy. Hamurun üstüne bir kat pilav, bir kat tavuk etini sıkıca yerleştir. Sarkan hamur şeritleriyle üzerini kapat. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında hafif pembeleşinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişir. Yuvarlak bir servis tabağına ters çevir, dilimle.
#13.07.2004 17:04 0 0 0
  • HMM SIMDI MERAK ETTIM DENESEMMI
#13.07.2004 17:10 0 0 0
  • aylin sen dene bizde tadina bakariz

    noimage
#19.07.2004 01:53 0 0 0
  • Ohh tam yerine geldik galiba arkadaslar tesekkürler
#19.07.2004 01:59 0 0 0
  • tabii sari meneksem yarin buyrun sofrayi zevklen hazirlarim canim
#19.07.2004 02:05 0 0 0
  • sefa bey aciktiniz sanirim
#19.07.2004 02:06 0 0 0
  • Ellerine Saglik tskler
#23.04.2005 03:43 0 0 0
  • Ellerine sağlık teşekkürler
#24.09.2005 09:23 0 0 0
  • Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
#27.09.2005 13:12 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 14:16 0 0 0
  • tarif için teşekkürler eline saglık
#13.12.2005 19:43 0 0 0
  • tarif için teşekkürler eline saglık
#14.12.2005 14:31 0 0 0
  • çok ilginç denesem yapabilirmiyim acaba.
#19.12.2005 17:00 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 15:50 0 0 0
  • Paylaştığınız için teşekkürler.Ellerinize sağlık :
#29.12.2005 02:09 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#13.01.2006 13:06 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:12 0 0 0
  • Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
#21.03.2006 00:49 0 0 0