Gururumuz Mehmet Okur dünya evine girdi...

Son güncelleme: 08.07.2004 12:42
  • NBA'da şampiyonluk yaşayan ilk Türk basketbolcu olan Mehmet Okur dünya evine girdi.


    Detroit Pistons forması altında NBA şampiyonluğu yaşayan yıldız basketbolcu, Swiss Otel'de düzenlenen törenle hayatını Yeliz Çalışkan'la birleştirdi.


    Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikahta, çiftin şahitliğini ise Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, sinema sanatçısı Kadir İnanır ve Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel yaptı. Kıyılan nikahın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş evlilik cüzdanını Bakan Şahin'e verirken, Bakan Şahin de cüzdanı Kadir İnanır'a uzattı. Ünlü sinema sanatçısı Kadir İnanır da evlenme cüzdanını Yeliz Çalışkan'a vermeyi tercih etti.


    Törende bir konuşma yapan Bakan Şahin, çifte mutluluklar dileyerek, "Mehmet, Türk basketbolu için bir simge haline geldiği için bu nikaha milyonlarca insan şahitlik ediyor. Kendisi bizi ABD'de başarıyla temsil ediyor. İnanıyoruz ki Yeliz de Türk kadınını Amerika'da en iyi şekilde temsil edecektir" şeklinde konuştu.


    Yaklaşık 500 davetlinin katıldığı nikah ve düğün töreninde spor, sanat, siyaset ve magazin dünyasının önde gelen isimleri yer aldı.


    Törenin ardından gerçekleştirilen ışık ve havai fişek gösterisi sonrasında yüzlerce balon gökyüzüne bırakıldı. Nikah töreninin ardından çift, yemeğe geçerken, törenin geri kalan kısmı basın mensuplarına kapatıldı.


    Utah Jazz'la 48 milyon dolar karşılığında prensip anlaşmasına vardığı öğrenilen milli basketbolcu Mehmet Okur, törende transferine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.
#08.07.2004 12:42 0 0 0