KUFRU MUCUP SOZLER ve HALLER

Son güncelleme: 21.11.2022 16:23
  • Kufru mucip olan cirkin sozleri okuyup bunlardan ders alarak agizlarimizi bu gibi fena olan seylerden koruyalim. Çünki, bu kufuri mucip sozler o kadar fena ki,evvela insani dinden çıkariyor.Sonra karisinin şer'an bos olmasina otamatik olarak sebeb oluyor, sonra da haci varsa o da iptal oluyor yani yok oluyor.Tabii buda cok aci ve cok yanlis bir harekettir.
    Cenab-i Hakk cumlemizi bu kufru mucib olan , Hakktan uzaklaşmamiza sebeb olan ahlaksizlardan, çirkin ve fena olan buyuk küçük gunahlardan muhafaza buyursun .Amin


    º"Eğer Allah cenneti bana verse; sensiz istemem" veya "falan adamla cennete girmem" yahut "Allah bana bu işten dolayı cennet verse istemiyorum" demek.
    º Bir fakirin, "Allah falan kuluna şu kadar zenginlik veriyor; bana ise az veriyor. Böyle adalet olur mu?" demesi.
    º "Allahım, bana ratmetini vermek hususunda cimrilik etme" demek.
    º Herhangi bir şey için, "Allahın hiç işi kalmamış da bunun gibi şeyleri mi yaratıyor?" demek demek.
    º Karısı veya başka birisi için, "Onun hakkından Allah bile gelmez, ben nasıl geleyim?" şeklinde sözcükler kullanmak.
    º Hanımına, "Sen, bana Allah'tan daha sevgilisin" demek. Fakat bu sözü söyleyen, kendi şehvetini kasdetmişse kâfir olmaz.
    º Allah'a mekan izafe etmek, "Allah yukarıdadır, aşağıdadır, ayakta duruyor, oturuyor" gibi sözler söylemek.
    º "Allah'tan korkmaz mısın?" denilince; öfke ile, "Korkmuyorum" demek ve bu söz ile cidden Allah'tan korkmadığını kasdetmek.
    º Hasta olmayan birisine "Seni Allah unuttu" demek.
    º Gayr-i Müslimlerin azap göreceğini kabul etmemek.
    º Abdestsiz olduğunu bilerek namaz kılmak.
    º "Allah gelse seni benim elimden kurtaramaz" demek.
    º Kendisine "namaz kıl" denilince; "sonuna kadar bu emri kim yapabilir?" veya "sabret; ramazan gelsin kılarız" yahut "namaz insana ne kazandırır?" demek.
    º "Namaz ve helal olan şeyler, bana iyilik getirmiyor" veya "Ne için namaz kılacağım; malım yok, karım yok, çocuğum yok" yahut "namazı rafa koydum" demek.
    º Kendine gel ilim meclisine gidelim diyen bir kimseye alay olsun diye "Alimler insanın karısını boş düşürür, kendisini de cehenneme
    sokarlar; ben gitmem" diye cevap vermesi.
    º Çeşitli musibetlere maruz kalmış birisinin, "Ey Allah!.. benim malımı, çocuğumu, sevdiğimi aldın. beni böyle yaptın; şimdi biz ne
    yağacağız? Bize ne kaldı. Neden böyle yaptın?" demesi.
    º Alacaklı olan kimse, "Borcunu ver. Ahirete kalmasın" dediğinde borçlunun. "Sen bana biraz daha ver de orada ben sana katkat
    veririm" demesi.
    º Güzel bir gayr-i müslim kızı görünce "keşke ben de onun dininde olsaydım da şu kızı alsaydım" diye temennide bulunmak.
    º "Bu nasıl şeriatmış?" veya "ben talak, malak bilmem" demek.
    º "Azrail (a.s.) falan kimsenin ruhunu almada yanlışlık yaptı" demek.
    º Bir kimsenin, geçmişte yapmış olduğu bir iş için "Eğer bu işi ben yapmış isem kâfirim" demesi. Bu fert o işi yaptığını ve bu söz sebebiyle kâfir olacağını bildiğinden küfre razı olmuş olur. Küfre razı ise küfürdür.
    º Ramazan ayı yaklaşırken, Ramazana kızarak veya onu değersiz göstererek, "ağır bir ay geldi" veya "belalı bir ay geldi" demek.
#14.09.2005 12:52 1 0 0
  • ALLAH razı olsun kardeşim
#15.09.2005 08:24 0 0 0
  • Palasimin icin sagol.ALLAH razi olsun.
#15.09.2005 11:38 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğine Sağlık
#21.11.2022 16:23 0 0 0