Grup yorumunun kurucusuna teklif dayagı..

Son güncelleme: 06.11.2022 17:48
  • Vücudunda kırıklar, başında ciddi travmalar oluşan Metin Kahraman, saldırılardan yılmayacağını söyledi. Grup Yorum ise dayak konusunda Kınamıyoruz, kınamayacağız dedi.noimage
    Geçen 1 Eylül günü Gaziosmanpaşadaki Küçükköy Eftelya Düğün Salonundaki konser sonrasında, Grup Yorumun kurucu ve eski üyelerinden Metin Kahraman, bir grup Grup Yorum fanatiği tarafından kaçırıldı, tartaklandı, dövüldü ve Taksim İlkyardım Hastanesinin önüne bırakıldı.

    Dayağın nedeni olarak Metin Kahramanın MESAMa başvurup Grup Yorum üyesi iken yaptığı bestelerin kendi adına kaydedilmesini istemesi gösterildi.

    Grup Yorum ise bu eserlerin kolektif olarak üretildiğini ve Metin Kahramana ait olmadığını savunuyor. Gruba göre Metin Kahraman, MESAMa giderek onların eserlerini çalmaya kalkışmış, üstelik kendilerini hırsız yerine koymuştu. Bu tartışmayı duyan bir kısım Grup Yorum taraftarı da bu nedenle Metin Kahramanı herkesin gözü önünde feci şekilde dövmüştü.

    BESTELERİM ONURUMDUR

    Fanatik taraftarların daha da ileri gidebileceğinden ve Metin Kahramanın hayatından endişe eden Munzur Aydınlar Platformu, eğer özür dilenmezse Grup Yorumu boykot edeceklerini açıkladı. Platform şimdi saldırıyı kınamak için imza topluyor.

    Telefonda görüştüğümüz Metin Kahraman, yaşadıklarını şöyle anlattı: Korkuyorum, ama pes etmeyeceğim. 1 Eylül tarihinde onlarca kişinin gözü önünde kendisine Grup Yorum hayranı diyen bir grubun saldırısına uğradım. Gözüm morardı, vücudumda kırıklar oluştu, kafamda ciddi yaralanmalar meydana geldi. Daha fazlasını yapabileceklerine yönelik tehditler savurdular. Bunu yapanlar bu telif meselesini çözümsüzlüğe sürüklemek istiyorlar.

    Kahraman, kendisini dövenleri lanetlediğini söylerken Maruz kaldığım insanlık dışı muameleye rağmen Grup Yorumdaki tarihimle ve Grup Yorum albümlerinde yer alan bestelerimle onur duymaya devam edeceğim dedi.

    Grubun hayranlarıbölündü

    Metin Kahramana yapılan saldırının ardından Grup Yorum taraftarları ikiye bölündü. Bir grup bu çirkin saldırının devrimci ruha yakışmadığını, diğer bir grup ise Metin Kahramanın bunu hak ettiğini savunuyor. Ancak istanbul.indymedia.org adresindeki tartışma platformunda kod adı sansüre olan biri, tartışmayı tehlikeli bir boyuta çekti. Sansüre, Metin Kahraman ve kardeşi Kemal Kahramanın da olduğu 15 kişilik bir infaz listesi yayınladı. Listedeki Tuncay isimli kişinin karşısına Öldü ne yazık ki, CEPHE adaletiyle değil ama diye yazmıştı. Sözü edilen Tuncay Akdoğan Grup Yorumun eski üyelerinden biriydi. Geçen yıl kasım ayında Taksimdeki evinde, mum devrilmesi sonucu çıkan yangında ölmüştü.
#20.09.2005 10:58 1 0 0
  • ilginç, haber için teşekkürler
#20.09.2005 11:07 0 0 0
  • Bunları yapan grup yorum taraftarları veya sevenleri olamaz metin ağabeyi geçen pazar günü taximde konnuştuk davasına devam edecek ve kazaanacaktır sonuna kadar destekliyoruzz.yaşasın onurlu mücadelemizzz
#07.02.2006 20:13 0 0 0
  • @ gurban

    Metin agabey iyilesmistir simdi degilmi davasindan vaz gecmesin, sonuna kadar sürdürsün benden slm söylersin görünce.ha birseydaha diyeyim.cok fazla o sari kafalilardan kullanmayasin yoksa sende burda tarkanlanacan ha mazaallah saka saka ama sen yinede tavsiyeme uy
#07.02.2006 21:09 0 0 0
  • ilginç, haber için teşekkürler kardes
#15.02.2006 15:41 0 0 0
  • yazık çok yazıı doğrusu
#05.03.2006 23:09 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğine Sağlık
#06.11.2022 17:48 0 0 0