fatih sarma tatlısı - fatih sarması tarifi - fatih sarması tatlısının yapılışı
Malzemeler:
4 Adet yumurta
1.5 Su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı margarin
2 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı vanilya
2 Çorba kaşığı bal
2 Çorba kaşığı antepfıstığı
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
Hazırlanışı
Bir kaba 4 adet yumurta 1 çorba kaşığı margarin 1.5 su bardağı tozşeker ve 2 su bardağı unu alın.
1 Paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ekleyin.
Malzemeleri mikserle 20 dakika çırpın.
Fırın tepsisini yaplayıp unlayın.
Karışımı tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 45 dakika pişirin.
Tepsiyi fırından alın.
Ilındığında üzerine 2 çorba kaşığı bal sürün ve 2 çorba kaşığı dövülmüş antep fıstığı serpin.
Hazırladığınız pandispanyayı rulo biçiminde sarın.
2 Su bardağı suyun içinde 2 su bardağı şekeri eritin.
Tatlının üzerine gezdirin.( şerbeti pişirmeden tatlının üzerine dökmeniz gerekiyor.)
Dilimleyerek servis yapın.
evet akillandim bidahakine daha dikkatli olucam. Serbetledikten sonra rulo haline getirmeye calistim. Tam olmamis olsada tadi begenildi, Sekil bozuktu ama tadi yerindeydi, bitti sayilir