Hazır Yufkadan Baklava Yapımı

Son güncelleme: 18.09.2009 21:35
  • Baklava Yapımı - Baklava Tarifi - Baklavanın Yapılışı - Cevizli Baklava

    Malzemeler:

    - 1 paket 4 numara baklavalık phillo yufka
    - 2 bardak ceviz
    - 1 bucuk çubuk tereyağı (150gr)
    Şerbeti için:
    - 3 bardak seker
    - 2 bardak su
    - Yarim limonun suyu

    Yapılışı:

    - Önce şerbeti kaynatıp bir kenarda iyice soğumaya bırakın.
    - Cevizi makineden geçirin. İçine arzu ederseniz değişir bir tat için, 1/4 su bardağı tozşeker, yarim cay kaşığı toz tarçın ilave edin.
    - Baklavalık yufkalarınızı ortadan ikiye bölüp borcam kalıba tam yerleşecek boyuta getirin. Yarim yufkaları önce üst üste getirin, sonra üçe bölüp ilk kısmını tepsiye yerleştirin
    - üstüne cevizli karışımın yarısını yayın. Sonra diğer üçte bir yufkaları koyup kalan cevizi ekleyin. En son kalan yufkaları da üstüne kapatın. Böylelikle üç katli olacaktır.
    - Keskin bir bıçakla baklava seklinde kesin.
    - Kızdırılmış yağı baklavanın üstüne döküp 350F (175C) dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
    - Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Bayağı bir ılındıktan sonra şerbetini dokun. Üstünü tamamen kapatmayın, yoksa yumuşar baklavanız...
#18.09.2009 21:35 0 0 0