Özel gecelere güzel bir merhaba

Son güncelleme: 04.12.2005 19:57
  • Güzelliğinizle göz kamaştırmak istiyorsanız, makyajınızı doğru yapmanız çok önemli. Bunun için önerilerimize kulak verin.

    Makyajınızın kalıcı ve çok daha dikkat çekici olması için ilk olarak cildinizi kirden ve toksinlerden arındırmalısınız. Cilt tipinize uygun temizleyicilerle cildinizi yıkadıktan sonra uygun tonikle canlandırabilirsiniz. Ardından nemlendiricinizi ve göz kreminizi sürün. Kısa bir süre cildinizi bu şekilde dinlendirdikten sonra makyajınızı yapmaya başlayabilirsiniz.

    1. adım: Kapatıcı sürmek

    Gözaltı morlukları ve kırmızılıklardan kurtulmanın en kolay yolu kapatıcı kullanmak. Ten renginizden bir ton daha açık seçeceğiniz kapatıcıyı göz ve göz çevresine damla damla sürün. Fırça ya da parmak uçlarınızla kapatıcıyı yavaşça yayın. Kalıcı olması için, göz pınarınızdan başlayıp göz altına doğru sürün.


    2. aşama: Fondöten sürmek

    Fondöteninizi ten renginizden bir ton açık renklerde seçmelisiniz. Göz çevrenize sürdüğünüz kapatıcıya bulaştırmadan yüzünüzün yanak, alın, çene ve burun bölgelerine küçük parçalarda fondöteni sürün. Fondöten pamuğu veya parmak uçlarınızla cildinize iyice yayın. Cildinizin çevre kirliliğinden ve fondötenin yıpratıcı etkisinden minimum derecede etkilenmesi için, tercihinizi antioksidan ve E vitamini içeren ürünlerden yana yapabilirsiniz.

    3. aşama: Pudralama ve allık kullanmak

    Fondöteninizin gece boyu kalıcı olması ve cildinizin canlı görünebilmesi için mutlaka pudra kullanmalısınız. Allık fırçası yardımıyla süreceğiniz pudrayı yüzünüzün yanak, alın ve çene bölgelerine iyice yayın.

    Elmacık kemiklerinizi belirginleştirmek için pudralama işlemi sonrasında elmacık kemiklerinin üzerine biraz allık sürebilirsiniz. Allık rengi konusunda tercihiniz şeftali ve pembe tonlarında olursa, cildiniz çok daha canlı görünür.

    4. aşama: Göz makyajı

    Göz kalemi: Göz kalemi kullanmak istiyorsanız, göz pınarından başlayarak kirpik diplerine doğru kalemi çekin ve gözünüzün bitiş çizgisine doğru çizgiyi biraz yukarı alın. Böylece gözleriniz daha çekik görünecektir. Gözlerinizin daha iri görünmesi ve makyajınızın dikkat çekici olması için gözünüzün alt kapağının içine de kalem çekebilirsiniz. Kirpiklerinizin kalın ve gür görünmesi için, kalem rengi tercihinizi siyahtan yana yapabilirsiniz.

    Far: Koyu renkte bir kıyafet giyecekseniz, farınızın rengi dilediğiniz tonlarda olabilir. Hatta siyah bir elbiseye altın ve gümüş renkli ışıltılı tonlar çok yakışacaktır. Canlı tonlarda kıyafet seçimi yaptıysanız, göz makyajınız koyu olmalı. Farı göz kapağınızın diplerinden başlayarak sürün. Göz kapağının hemen üstüne ve kaşlarınızın altına sürmek için ışıltılı ve açık tonlar tercih edin. Gölgeleme işlemi için koyu tonlar kullanabilirsiniz.

    Rimel: Uzun ve dolgun bir görünüme sahip olmak için, rimeli kirpiklerinizin alt kısmından başlayarak yukarı doğru sürün. Alt kirpiklerinize de bir parça rimel sürerek büyüleyici bakışlar elde edebilirsiniz. Koyu ve etkileyici bir göz makyajı için rimel rengi konusunda tercihinizi siyah ve lacivertten yana, ışıltılı kirpikler için de mürdüm rengi, gri ya da mordan yana yapabilirsiniz.

    5. aşama: Dudak makyajı

    Gece boyunca rujunuzun kalıcı olması için, sürmeden önce dudaklarınızı biraz pudralayın. Dudak kalemi kullanıyorsanız, ince bir çerçeve çekin. Ardından da rujunuzu sürün. Dudak kalemi dudaklarınızın daha dolgun ve pürüzsüz görünmesini sağlar.

    Eğer fırça rujlardan kullanıyorsanız, dudak kalemine ihtiyacınız yok. Ayrıca fırça rujların normal rujlara göre çok daha kalıcı olduklarını unutmayın.
#05.10.2005 21:34 0 0 0
  • sagolasin bildilerin icin melissacim
#06.10.2005 15:45 0 0 0
  • teşekkürler bilgilerin için
#28.11.2005 19:02 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler
#04.12.2005 19:57 0 0 0