Viking duası..

Son güncelleme: 12.11.2005 16:24
  • Danimarka Milli Takım Teknik Direktörü, Kalan iki maçımızı kazanmak için sahaya çıkacağız. Türklere yardım etmek için değil, kendimiz için oynayacağız dedi.
    noimage
    DÜNYA Kupası öncesi son viraj olan play-offa katılabilmek için Milli Takımın yanı sıra Yunanistan ve Danimarka, 2. Grupta kıyasıya bir mücadele veriyor. Takımımız maç fazlasıyla ikinci sırada otururken, gözlerimiz ve kulağımız, bizi takip eden Danimarka ile Yunanistanın aralarında yapacağı maçta olacak. Cumartesi günü iki takımın mücadelesi bizim olduğu kadar onların da geleceğini tayin edecek.

    Bu önemli maç için evsahibi Danimarka pazartesi gününden itibaren kampa girdi. Vedbaekte orman içindeki daimi sahasında sıkı ve disiplinli bir şekilde idmanlarını sürdüren Danimarka Milli Takımı oyuncularının moralleri yüksek olurken, teknik heyet ve oyuncular Yunanistana şans tanımıyor.

    Taktik ağırlıklı, kısa paslar, ver-kaçlar, uzun mesafeden kaleye şut denemeleri üzerinde idman yapan Danimarkada teknik direktör Morten Olsen, hem Yunanistan, hem de Türkiye-Ukrayna maçı öncesi yaptığı açıklamalara açıklık getirdi.

    Terim beni ilgilendirmiyor

    Türkiye-Ukrayna maçında şike olabileceği şüpheleri üzerinde durduğu için Fatih Terimin tepkilerini üzerine çeken Olsen, Ben, yıllardır bu camianın içindeyim. Her şey olabiliyor. Çok şey gördüm. O zaman Gözüm üzerinizde olacak dedim ve öyle de yaptım. Gözümü Türkiye-Ukrayna maçından ayırmadım. Terimin kızması beni ilgilendirmiyor dedi.

    Her zaman onbirim hazır

    Yunanistan karşısında mutlaka galip gelmek için oynayacaklarını belirten Olsen, Grupta kalan iki takımı da yenmek için sahaya çıkacağız. Biz, Türklere yardım etmek için değil, kendimiz için oynayacağız. İki maçı alırsak, Arnavutluk bize yardım ederse, Almanyaya gideriz. Türkiye belki yenilir bize yardımı olur. Kadroda bazı sakat oyuncular var ama her zaman bir onbirim hazır diye konuştu.

    Danimarka Futbol Federasyonu Sözcüsü Lars Berendt de Olsen gibi iddialı. Sözcü takımlarına her zaman güvendiklerini belirtirken, şöyle konuştu:

    Türkler bizden akıllı

    Bizim tek seçeneğimiz var o da Yunanistan maçını kazanmak. Ama bazen bir maçı kazanırken rakip bir takıma (Türkiyeye) yardım etmiş olabiliyoruz. Futbol böyle. Bizim Almanyaya gitmemiz, Türkiyenin maçına bağlı. Ancak Türkler bizden daha akıllı ve daha iyi. Onlar Almanyaya gidebilmek için şanslarını kendi mücadeleleri ile yarattılar. Berendt, Danimarkanın Almanyaya gitmemesi durumunda Morten Olsenin kontratının uzatılmayabileceğini belirtti. Türklerin stada gelip kendilerini desteklemesini istedi.
#06.10.2005 11:54 0 0 0
  • Parkenden çıkamazlar
    DANİMARKA kritik maç için geri sayıma başlarken, futbolcular da iddialı demeçler vermekten kaçınmıyor. Martin Jörgensen: Yunanistanı yenmek için güzel şansımız var, Türklere yardım etmiş olacağız ama futbol bu her şey olabilir. Kimin gideceği son maça kalacak. Yunanistan savunmada çok iyi. Herşeye rağmen Parkende Yunanistanı yeneceğiz. Onlar buradan çıkamaz.

    Per Nielsen: Yunanistan maçı çok heyecanlı olacak. Mutlaka kazanmamız gerekir. Başka çaremiz yok. 3 puan alıp ümidimizi devam ettirmemiz gerekir. Kendi oyunumuzu oynarsak yeneriz.

    Arnavutluk yenemez

    John Dahl Tomasson: Yunanistanda kötü oynamıştık ama bu kez yenmek için daha iyi oynayacağız. İki maç alırsak, Arnavutluk bize yardım ederse, Almanyaya gideriz.

    Claus Jensen: Şimdi Parkende yeni bir maç yapacağız. Tek arzumuz bu maçı almak. Arnavutluk bizim istediğimiz gibi yaparsa yolumuza devam ederiz. Türkiyenin Almanyaya gitmesi değil, bizim gidemememiz bizi üzer.

    Thomas Helveg: Yunanistan maçını mutlaka kazanmamız gerekiyor. Bu kez Atinadaki oyunumuzdan daha farklı bir oyun sergileyeceğiz. Kendimize inancımız var. Öyle olması gerekir. Arnavutlukun Türkiyeye yeneceğine inanmıyorum. Biz Türkiyeye yardımdan daha çok kendimizi düşünmemiz gerekiyor. Almanyaya gidemezsek üzülürüz.
#06.10.2005 12:00 0 0 0
  • Bu Vikingler inşallah kalan iki maçlarını da kazanırlar..
    Bizlerde duacıyız sizlere Yunanistanı yenin bize yeter..
#06.10.2005 12:23 0 0 0
  • Şimdilik maç 1-0 siz bu maçı alında biz ikinci maçı istemiyoruz
#08.10.2005 21:23 0 0 0
  • paylaşım için sağol
#12.11.2005 16:24 0 0 0