ÖRGÜLÜ MAKARNA

Son güncelleme: 19.03.2006 09:44
  • ÖRGÜLÜ MAKARNA

    noimage



    Malzemeler:


    - 1/2 paket boncuk makarna,
    - 3 adet sosis,
    - 1 çay fincanı konserve bezelye,
    - 1 adet havuç,
    - 2 çorba kaşığı antep fıstığı,
    - 3 çorba kaşığı tereyağ,
    - 1 tablet etsu,
    - 4 adet milföy hamuru,
    - Tuz, karabiber.


    Yapılışı:
    Tencereye 2 su bardağı su koyup kaynatın. Etsu tabletini atıp makarnaları ekleyin. Haşlanınca süzün. Havucu haşlayıp küçük doğrayın. Sosisleri ince dilimleyin. Tereyağı kızdırıp sosisleri, bezelyeleri, havuçları ekleyip çevirin. Makarnayı ilave edin. Tuz, karabiber ekleyin. Milföy hamurlarını merdane ile inceltip, 1 parmak eninde şeritler kesin. Yuvarlak fırın kaplarını yağlayın. Şerit halindeki hamurları kafes oluşturacak şekilde dizin. Hamur boşluklarına antep fıstığı koyun. Makarnalı karışımı üzerine koyup, şeritleri makarnanın üzerine kapatın. Sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Servis yapmadan önce ters çevirin.

    Afiyet olsun.
#08.10.2005 14:59 0 0 0
  • Ellerine saglik
#09.10.2005 22:19 0 0 0
  • paylasim icin cok tessekurler
#12.10.2005 02:47 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 19:54 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler ellerine sağlık arkadaşım
#27.12.2005 12:45 0 0 0
  • ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun
#28.12.2005 03:43 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 16:46 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 09:44 0 0 0