ELMA SEPETİ

Son güncelleme: 18.03.2006 23:33
  • ELMA SEPETİ

    noimage

    Malzemeler:
    - 6 adet milföy hamuru,
    - 3 adet elma,
    - 3 yemek kaşığı kuru üzüm,
    - 3 yemek kaşığı fındık,
    - 1 çay kaşığı tarçın,
    - 3 yemek kaşığı toz şeker,
    - 4 yemek kaşığı pudra şekeri.

    Yapılışı:
    Elmaları soyup rendeleyin. Tencereye alıp üzümü ilave edin. 3 yemek kaşığı toz şekeri katıp karıştırarak pişirin. Ateşten alıp dövülmüş fındığı ve tarçını katıp karıştırın. Milföy hamurunu tezgaha serin. İki kenarını ortada 3 parmak yer kalacak şekilde 1 cm. eninde kesin. Kestiğiniz hamurun alt ve üst parçalarını üst kısımda birbirine yapıştırın. Hamurun yan kısımlarını iki tarafı eşit olacak şekilde birer parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Hamurun orta kısmına soğuyan harçtan doldurun. Kenardaki şeritleri bir sağ bir sol olmak üzere üst kısımda kapatın. Bu işlemi bütün hamurlara yapın. Fırın tepsisine yerleştirin. 200°C ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcakken üzerine pudra şekeri eleyin. Soğuyunca servis yapın.

    Afiyet olsun.
#10.10.2005 00:19 0 0 0
  • ALLAH razı olsun kareşim ellerine sağlık
#11.10.2005 14:35 0 0 0
  • tessekurler sagolasin
#11.10.2005 18:34 0 0 0
  • ellerine saglık
#14.11.2005 15:56 0 0 0
  • çok teşekkür ederim ellerine kollarına sağlık
#14.11.2005 20:36 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 15:09 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:49 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:33 0 0 0
  • Paylaşımınız için çok sağolun.Ellerinize sağlık.
#18.03.2006 23:33 0 0 0