Zeytinyağlı Tavşan Yahnisi

Son güncelleme: 12.10.2009 04:10
  • tZeytinyağlı Tavşan Yahnisi tarifi için Malzemeler :


    1 temizlenmiş tavşan
    2 orta boy soğan
    2 diş sarımsak
    1 adet marul
    4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    4 defne yaprağı
    tuz
    Beyaz biber
    500 g olgun domates
    2 orta boy kırmızı biber
    100 g siyah zeytin
    noimage

    Zeytinyağlı Tavşan Yahnisi hazırlanışı:

    Eti yıkayarak kurulayın. Soğan ve sarımsakları soyun. Marulu ayıklayarak kıyın. Yağı büyük bir kızartma tenceresinde kızdırın. Tavşanı kızartın. Tuzunu, biberini ayarlayın. Marulu, defne yapraklarını, soğanı ve sarımsağı ilave ederek hafif kızartın. Domatesleri kaynar suya atın, kabuklarını soyun, ortadan kesin, çekirdeklerini çıkartın ve kıyın. Domatesleri koyun, bir taşım kaynatın, tuz ve biber atın. Orta ateşte yaklaşık 35 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Biberleri ayıklayarak kıyın, tencereye atın ve 15 dakika daha pişirmeye devam edin. Son olarak zeytinleri katın ve servis yapın.
#12.10.2009 04:10 0 0 0