KUZU KAPAMA (RUMELI USULÜ)

Son güncelleme: 19.03.2006 08:21
  • MALZEMELER

    1 kg parça halinde kuzu kol
    1 demet maydanoz
    1 demet taze nane
    1 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı yağ
    2 demet taze sarmısak
    8 demet taze soğan
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz


    HAZIRLANIŞI

    Bütün et parçalarını yıkyıp, derince bir tencereye koyun. Üzerine soğan, sarmısak, maydanoz, nane, biber, yağ ve tuz ilave edip, çok ağır ateşte susuz olarak 30 dakika kadar pişirin. Daha sonra iki çorba kaşığı un, yarım bardak su ile iyice kanştırıp, yemeğin üzerine dökün. Et yumuşayıncaya dek hafif ateşte kaynatın. Sıcak servis yapın.
#17.10.2005 18:23 0 0 0
  • sağol kardes eline sağlık
#30.10.2005 17:06 0 0 0
  • ellerinize sağlık paylaşımlarınız için
#10.12.2005 09:59 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 16:37 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 17:15 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 08:21 0 0 0