ARTMUTLU TART

Son güncelleme: 27.02.2006 00:12
  • MALZEMELER

    4 armut
    1.5 su bardağı un
    yarım paket tereyağı(veya margarin)
    2 yumurta sarısı
    1 limon
    50 gr armut marmelatı
    yarım su bardağı toz şeker
    1 su bardağı sek beyaz şarap
    1 çay bardağı kanyak
    tuz

    4 Kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Toz şekeri, tereyağı (yada margarini), yumurta sarılarını, rendelenmiş limon kabuğuyla karıştırın. Hamur haline getirdiğiniz karışımı buzdolabında bir saat kadar bırakın. Sonra hamuru yayın ve 22-24 cm çapındaki bir tart kalıbının dibini ve yanlarını bununla kaplayın. Kalıbın kenarlarındaki fazlalıkları düzelttikten sonra çatalla dibinde delikler açın. Üzerine folyoyu yayıp üstünü fırında kabarmaması için kuru fasulye ile kaplayın. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar bekletin.
    Bu arada armutları soyup ikiye bölün ve çekirdekerini çıkarın.
    Daha sonra, yarım su bardağı suyla karıştırılmış şarap dolu bir kapta 8-10 dakika kadar haşlayın.
    Hamuru fırından alın, folyoyu ve kuru fasulyeleri çıkarın. Dilimlenmiş armutları dizin, üstünü kanyak ve biraz suyla sulandırdığınız marmelatla kaplayın. Tartı, ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
#17.10.2005 22:43 0 0 0
  • tarif için teşekkürler eline saglık
#13.12.2005 19:51 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 12:55 0 0 0
  • Ellerinize yüreğinize sağlık.Yiyenlere Afiyet Olsun
#23.02.2006 09:06 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#27.02.2006 00:12 0 0 0