CEVIZLI AY ÇÖREGI

Son güncelleme: 27.02.2006 00:13
  • MALZEMELER

    4 Adet milföy hamuru
    1 Su bardağı ceviz içi
    2 Adet portakal kabuğu rendesi
    1 Adet yumurta
    3 Çorba kaşığı süt
    ½ Su bardağı pudra şeker
    HAZIRLANIŞI

    Milföy hamurlarını buzdolabından çözülmeleri için bekletin. Ceviz içini pudra şekeri ile birlikte mutfak robotuna koyup iyice karıştırın. Daha sonra bu karışıma portakal kabuğu rendesi ve bir yumurtanın akını ilave edin. Çözülmüş olan her bir hamur parçasının üzerine iki yemek kaşığı hazırladığınız harçtan koyun. Hamurları bir köşesinden yuvarlamaya başlayıp ay şeklini verin. Süt ve yumurta sarısını karıştırıp, fırça yardımı ile üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış kızgın fırında 25-30 dakika pişirin. Pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.
#17.10.2005 23:06 0 0 0
  • tarif için teşekkürler eline saglık
#13.12.2005 19:59 0 0 0
  • Sağolasın
#18.12.2005 10:57 0 0 0
  • Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun
#24.12.2005 12:43 0 0 0
  • Ellerinize yüreğinize sağlık.Yiyenlere Afiyet Olsun
#23.02.2006 09:05 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#27.02.2006 00:13 0 0 0