ERIŞTE

Son güncelleme: 01.03.2006 15:15
  • MALZEMELER

    100 gr kaşar peyniri
    3 yumurta sarısı
    75 gr tereyağ
    250 gr un
    tuz


    HAZIRLANIŞI

    Unu eleyin, yumurta sarıları, tuz ve su ilave edip katı bir hamur yoğurun. Yirmi beş dakika dinlendirdikten sonra, altına üstüne un serpip oklavayla, orta incelikte bir yufka açın.
    Serin bir yerde, yirmi dakika bırakıp biraz kurumasını sağlayın. Önce 5-6 cm genişliğinde şeritler halinde kesin, sonra üst üste koyup bilezik eninde dilimleyip, kaynar ve tuzlu suda yirmi dakika pişirin. Pişirme işlemi bitince, üzerine soğuk su döküp süzgece boşaltarak suyunu süzün. Servis tabağına alıp üzerine erimiş yağ gezdirin ve biraz peynir serperek, sıcak servis yapın.
#17.10.2005 23:26 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 16:40 0 0 0
  • Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
#22.02.2006 09:53 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 19:06 0 0 0
  • Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
#01.03.2006 12:39 0 0 0
  • teşekkürler
#01.03.2006 15:15 0 0 0